Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V Assassin's Creed 5 už možná nebudou oblíbené námořní bitvy

Další díl také vyjde na staré konzole X360 a PS3.

Ačkoli Ubisoft ještě oficiálně existenci Assassin's Creed 5 nepotvrdil, lidé z Ubisoftu o dalších dílech série celkem otevřeně mluví, protože všichni vědí, že nový díl určitě vyjde.

Hlavní šéf série Ashraf Ismail pro IGN řekl, že v dalších dílech nemusí být nezbytně námořní bitvy, i když jde o jednu z nejoblíbenějších věcí hráčů Assassin's Creed 4. To, co bude ve hře, totiž diktuje období hry, ve kterém se odehrává.

"Historie je naším hřištěm. Když jsme si vybrali pirátské zasazení, věděli jsme, že námořní bitvy budou jednou z klíčových elementů hry. Otázkou ale je, v jakém období se hra odehrává."

Zmínil se také o tom, jak vybírají časová období, do kterých bude Assassin's Creed zasazen. "Jde o to, zda je to časové období zajímavé pro fanoušky, pro nás jako vývojáře a co takové časové období udělá s herními mechanikami."

Herní mechaniky prostě diktuje podle jeho slov období, ale zároveň si vybírají časová období, která umožní dodat do hry něco nového a zajímavého.

Naznačil také, že i Assassin's Creed 5 vyjde na konzole Xbox 360 a PlayStation 3. "Ubisoft už dříve říkal, že je tu spousta hráčů na X360 a PS3, takže je samozřejmě budeme stále podporovat."

Read this next