Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

SimCity je krátce offline, aby šlo hrát offline

Co je a co chybí v novém singleplayerovém módu?

Malá slovní hříčka z nadpisu nelže. Zhruba rok po ostrém startu kontroverzní, ale zároveň úspěšné městské budovatelské strategie ji EA krátkodobě vypnuli, aby mohli v klidu aplikovat očekávaný patch na PC i Mac verzi hry. Je ironií osudu, že shodou náhod zrovna dnes byla definitivně vypnuta i aukce v Diablo 3, které bylo přesně stejně jako SimCity kritizované za požadavek uměle naroubovaného permanentního ověřování originálky online (ale v něm to bohužel zůstává i dál).

Jakmile EA servery aktualizují na verzi 10, bude tedy možné hrát SimCity i bez připojení k internetu. Stát by se tak mělo buď během dnešního večera nebo nejpozději od zítřka.

Připojení ale samozřejmě potřebujete k tomu, aby si váš herní klient stáhl tento nový patch. Pak už stačí přepnout Origin do offline režimu a nerušeně hrát... i třeba na chatě, jestli tam v noci nezmrznete.

Jak známo, tento nový singleplayerový mód dovolí hrát offline i se sousedními regiony, jejichž roli namísto živých protihráčů nově supluje počítač. Svá města si už pohodlně uložíte na lokální harddisk namísto do vzdáleného cloudu.

Počítat musíte s tím, že logicky nebudou k dispozici online žebříčky, Citylog, achievementy, seznamy přátel, jejich profily či pozvánky. Globální tržiště i zde funguje, ale ceny jsou fixní.

Tento update neznamená, že by hra nešla hrát online jako dříve, multiplayerová podoba bude normálně dále fungovat, což byl prý pro vývojáře nejtěžší oříšek, aby z ní při tvorbě singleplayeru neodstranili něco životně důležitého pro její provoz. Více o SimCity v recenzi datadisku Cities of Tomorrow.

Read this next