Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Plná verze The Elder Scrolls Online půjde hrát už tento víkend

Oproti betě se změní kritizovaný úvod.

Sotva skončila mánie okolo vydání datadisku pro Diablo 3, na obzoru je další RPG. A je blíže, než byste si mysleli. Bethesda totiž na Reddit AMA odhalila časy, kdy se plná verze The Elder Scrolls Online otevře prvním zájemcům.

Nedočkavci, kteří sáhli po té správné edici a tou správnou cestou, budou moci začít hrát už tuto neděli 30. března, přesně v 13:00 našeho času s pětidenním náskokem před zbytkem světa. Ti, kterým byl sliben přístup o tři dny předem, budou do Tamrielu vpuštěni v úterý 1. dubna rovněž ve 13:00. A konečně ostré spuštění pro všechny ostatní nastane ve čtvrtek 4. dubna hodinu po půlnoci středoevropského času.

Jelikož jsme se v dojmech z bety podivovali nad ne úplně ideálními úvodními pasážemi The Elder Scrolls Online, je potěšující slyšet, že ho tvůrci v reakci na ohlasy testerů, kterých bylo celkově pět milionů, značně změnili.

Prvních pět hodin hry už proto v plné verzi nebude tak stísněných a dostanete větší svobodu volby. Jakmile dokončíte tutoriál, vzbudíte se v hlavním městě vybrané aliance, aniž byste už museli pobíhat po ostrovech, než se tam dostanete. Učící křivka ve městě též dle oficiálního blogu byla vyladěna, aby vás při prvních krůčcích a prozkoumávání nerušila setkání s nepřáteli na vysoké úrovni. Na zmíněné ostrovy se dá vrátit až potom, pokud po tom někdo prahne.

Vývojáři též upravili bojové animace či zvuky a přidali nový kolizní model hráče s NPC, aby nešlo probíhat nepřáteli. Na základě betatestu Zenimax usoudil, že Evropané mohou bez lagování hrát na severoamerických serverech, ačkoli datová centra prý budou časem na obou stranách Atlantiku (zpočátku však jen v USA). Bude-li zájem vyšší, než se očekává, mají být promptně schopni přidat další severy dle potřeby.

Více o The Elder Scrolls Online v redesignovaném kompletním zpravodajství Eurogameru:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls Online

PS5, Xbox Series X/S, PC, Mac

Awaiting cover image

The Elder Scrolls Online

PS4, Xbox One

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments