Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Notch zrušil Oculus Rift verzi Minecraftu poté, co je koupil Facebook

Odmítá spolupracovat s Facebookem.

Markus Persson, tvůrce Minecraftu, opravdu nemá příliš v lásce Facebook a když se ukázalo, že Facebook za zhruba dvě miliardy dolarů koupil společnost vyrábějící Oculus Rift, raději se rozhodl zrušit práci na Oculus Rift verzi Minecraftu.

Nejprve zrušení práce oznámil na svém Twitteru, kde napsal, že považuje Facebook za strašidelný a později pak napsal detailnější vysvětlení na svém osobním blogu.

"Facebook není společnost s technickými nadšenci. Facebook není herní technická společnost. Facebook zcela průkazně buduje pouze počet uživatelů. Pouze to. [...] Naštěstí vedle Oculusu začala vznikat pro virtuální realitu také konkurence. Žádná není perfektní, ale konkurence je dobrá. Znamená, že VR bude čím dál tím lepší a já rozhodně chci být součástí VR, ale nebudu spolupracovat s Facebookem. Jejich motivy jsou příliš nejasné a pořád se mění a historicky nejde o stabilní platformu. Z historických zkušeností není důvod, proč jim věřit a proto jsou pro mě strašidelní."

Není to dokonce tak dávno, co letěl přímo za lidmi z Oculus Rift a líbilo se mu, kam zařízení dospělo. V plánu měl spíše vytvořit speciální verzi Minecraftu určenou pro Oculus Rift, než přepracovávat původní na Javě postavenou hru. Tato verze měla být původně zdarma.

New York Times také citují svůj zdroj, který tvrdí, že Oculus Rift bude po odkupu Facebookem rebrandován. Měl by tedy používat jiné logo a Facebook interface.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments