Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft odmítá cross-play s PC a PS4, říkají vývojáři War Thunder

Proto hra vůbec nevyjde na Xbox One.

War Thunder se podle vývojářů neobjeví na Xbox One z jednoduchého důvodu. Microsoft naprosto odmítá cross-play mezi konzolí a PC hráči. Sony na PlayStation 4 cross-play s PC nevadí, a proto na této platformě hra je.

"Microsoft zcela nedovoluje jakýkoli cross-play, což znamená, že War Thunder nemůže vyjít na Xbox One," řekl pro Gamespot Anton Yudintsev, šéf vývojářského studia Gaijin Entertainment.

Pro ně je cross-play ve War Thunder klíčový, protože chtějí propojit dost hráčů z různých platforem. Říkají ale, že Xbox One verze nemůže získat certifikaci, pokud se používají servery, kam mohou také hráči na PC a PS4.

Podle slov šéfa Gaijinu je "Sony mnohem otevřenější indie vývojářům a free-to-play hrám". Microsoft podle něj nechce příliš experimentovat a nehodlají riskovat s neznámými věcmi. Přesto je optimista. "Věci se v Microsoftu ale pomalu mění. Klíčové je, že vědí, že se musí změnit," říká.

Doufají, že jednou na Xbox One také budou, ale zatím to možné není. PS4 verze War Thunder by měla umožnit cross-play s PC hráči v dubnu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

War Thunder

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments