If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Grafiku Zaklínače 3 už nic neomezuje a proto půjde o vizuální hody

Odvážná vyjádření CD Projektu.

Zatímco běžní hráči stále ještě na souvislou delší ukázku z hraní Zaklínače 3 čekají, redaktor listu The Sydney Morning Herald už měl to štěstí vidět 40-minutovou prezentaci na speciální PC sestavě, patrně to samé co novináři na loňské E3. Marketingový ředitel CD Projektu to doprovodil docela silnými, ale nejspíš opodstatněnými výroky.

"Jelikož vyvíjíme pro Xbox One, PS4 a PC, můžeme se po vizuální stránce opravdu odvázat. Ocitli jsme se v té správné době, protože si už tentokrát nemusíme vybírat, jestli upřednostníme hezčí grafiku nebo plynulejší výkon hry. Nyní se můžeme soustředit jen na vytvoření té nejlépe vypadající hry," řekl Tomasz Jarzębowski.

Scény prý přetékají particle efekty, některé objekty jsou ovlivněny směrem foukání větru a NPC postavy řízené umělou inteligencí si plní své denní rutiny. Mít tohle všechno na obrazovce v tu samou dobu by prý na starých konzolích nešlo.

Vymáčkne tedy Zaklínač 3 z nových konzolí maximum, co dovedou? "To nám poví teprve budoucnost. Stále vycházejí i na starých platformách hry, které vypadají lépe než všechno v minulosti. Postupem času jsme čím dál tím chytřejší, takže předpokládám, že naše příští hry po Zaklínači 3 budou působit ještě lépe," myslí si zástupce CD Projektu.

Pro The Sydney Morning Herald také zopakoval, co se už ví déle, že hra bude 35x větší než Zaklínač 2, že hlavní příběh zabere 50 hodin a stejnou dobu pak ještě vedlejší úkoly. Zaklínač 3 vyjde v únoru 2015 - více o něm v redesignovaném kompletním zpravodajství.

Poslední trailer z prosince

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments