If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dvě oblasti Zaklínače 3 jsou 3,5x větší než celý Skyrim

Víme, kolik to je kilometrů.

Nejen Dan Vávra je posedlý srovnáváním velikosti herní mapy. Touto zvláštní vývojářskou úchylkou jsou postiženi i polští CD Projekt Red, když už v minulosti se sami poměřovali s hrou Bethesdy, což je docela logické, neb ta je považována za lídra žánru RPG.

Ve slajdech z prezentace na nedávném GDC, kterou opožděně objevil jeden uživatel Redditu, se objevila nová čísla. Sečtená rozloha dvou oblastí ze Zaklínače 3 by dle nich měla být 3,5x větší než celá mapa Skyrimu. Jak se k tomuto výsledku dospělo?

Město Novigrad ze Z3 má mít velikost 72 kilometrů čtverečních (8,5 x 8,5) a souostroví Skellige zase zabírá 64 kilometrů čtverečních (8 x 8). Celkem tedy 136 km2, což je v přepočtu 52 mil čtverečních. Oproti tomu Skyrim má mít plochu "jen" zhruba 15 mil.

Zvláštní v tomto kontextu je, že ještě vloni v červnu CD Projekt oficiálně mluvil o pouze 20% větší rozloze Zaklínače 3 oproti Skyrimu (a třicetkrát větší než Zaklínač 2). Buď tedy někdo špatně počítá (výrobce to dosud oficiálně nepotvrdil), nebo, pravděpodobnější varianta, herní svět Geraltových dobrodružství od té doby ještě výrazně nabobtnal. A také není nikde psáno, že těmito dvěma oblastmi to nutně musí skončit... (více na Redditu)

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments