Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA oficiálně potvrzují ABC Data jako jediného distributora jejich her v ČR

Dorazila tisková zpráva k měsíc známé změně.

Vlastní zpráva - To, co Eurogamer jako první odhalil v půlce března, bylo oficiálně stvrzeno už i ze strany EA tiskovou zprávou. Ta nám dnes odpoledne dorazila jak od jejich polského produktového manažera, tak od PR manažerky ABC Data. Dotažení dohody mezi polskými ABC Data a polskými EA o zajišťování distribuce her na náš trh zkrátka nějaký čas zabralo.

Zajímavé je, že v tiskovce není jediné slovo o zavření EA Czech, důvodech tohoto kroku či osudu spolupráce s jejich dlouholetým velkoobchodním partnerem ConQuest, pouze zdůraznili, že ABC Data jsou odteď jediným distributorem. Podle našich informací v přechodové fázi momentálně EA v ČR de facto přítomni nejsou a obchody jako JRC nemají kde objednávat, takže se jim vyplatilo předzásobení.

Z pohledu běžných hráčů EA v tiskovce prakticky nic konkrétního, co se tímto změní a jak to bude dál, neřekli. Pouze že partnerství s ABC jim dovolí vydávat všechny EA hry v ČR, zajištění kontinuity i realizování promo akcí. Nová je jen citace Jana Horáčka, bývalého obchodníka EA Czech, který je spolu s Faridem Dilmaghani nakonec jediným, kdo do ABC z EA Czech přešel. Zbylí zaměstnanci dostali výpověď a buď si teď hledají novou práci nebo už přešli do Avastu, případně dříve do SocialBakers a O2.

Více o této významné změně pro český herní trh čtěte v březnové glose od Martina Schovance nebo slibu ředitele ABC Data, že domácí hráči odchod EA Czech nepocítí.

Read this next