If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Elder Scrolls Online má neoficiální tržiště

Co na něj Zenimax?

Zatímco Diablo 3 nedávno aukce vypnulo, pro nové MMORPG The Elder Scrolls Online se tržiště právě rozběhlo. V tomto případě je to ale neoficiální aktivita ze strany samotných hráčů, kterou Bethesda podporuje, ale přímo se na ni nepodílí.

Tržiště v podobě diskusního fóra najdete na této adrese a můžete tam prodávat, nakupovat či obchodovat nejen předměty, ale i služby. Z nich některé jsou úsměvné: někdo tam třeba poptává štípnutí od upíra či vlkodlaka.

Platí se jen herní měnou, nikoli skutečnými penězi, se kterými by šlo o legálně mnohem složitější záležitost. Zenimax přímo do hry takovéto tržiště přenést nechce, poskytuje pouze obdobné služby pro členy guild vzájemně mezi sebou. Nevýhodou neoficiálního tržiště proto je, že se na něm pouze s někým dohodnete, ale pak ho ještě musíte dohnat ve hře, abyste věc realizovali (návod). Absence lepšího systému může být živnou půdou pro podvodníky.

Výrobce svůj postoj zdůvodňuje tím, že by měl s oficiální dražbou spoustu starostí a hlavně se bojí, že by jeden takový globální server znehodnotil fungování ekonomiky ve hře. Obává se, že by tam pak bylo vše dostupné velmi lacino, když v TESO neexistují restrikce pro sehnání toho nejlepšího možného.

Naši recenzi po pár týdnech hraní publikujeme již brzy, zatím dojmy z bety zde.

Info o prvním přídavku na přelom dubna a května

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls Online

PS5, Xbox Series X/S, PC, Mac

Awaiting cover image

The Elder Scrolls Online

PS4, Xbox One

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments