If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Cenega: The Elder Scrolls Online letos naší nejprodávanější hrou

Populární série táhne + video o výzvách.

Vlastní zpráva - Znovu se ukazuje, jak je vyvozování závěrů jen z ponuré nálady v diskusních fórech zavádějící. U této konkrétní hry mohou puknout kvůli měsíčním poplatkům a nespokojenosti s určitými vlastnostmi či možná z přechodu na nezpirátitelný online žánr. Přesto začátkem dubna naostro spuštěné MMORPG od Zenimaxu v České republice frčí.

"The Elder Scrolls Online se prodává nakonec velmi dobře. Určitě to bude zatím naše letos nejprodávanější PC hra. I přes některé amatérské negativní recenze se prodává," prozradil dnes Eurogameru marketingový šéf Cenegy Chalid Himmat v narážce na uspěchaná hodnocení jinde.

V jeho slovech se zřetelně odráží, že distributor měl před vydáním určité obavy, jak bude hra po ohlasech na betu a dřívější kauzy přijata. Avšak nakonec převládla láska českých hráčů k této sérii, vypěstovaná zejména Skyrimem, díky čemuž nyní víme, že je žádanější než jiné dosavadní tituly Cenegy jako Thief, dvě mainstreamové LEGO hry nebo zítřejší Dark Souls 2 PC, který nemá ani tak velkou expedici jako prodané kusy TESO.

"Značka Elder Scrolls je u nas popularní. Navic ta hra není špatná, čím více ji člověk hraje, tím více se mu líbí," zopakoval vlastně Himmat verdikt z naší, mimochodem zatím jediné české poctivé recenze od Martina Freye. Na ní ještě tento týden navážeme návodem pro hráče-začátečníky na poli MMORPG a glosou od Jíry Sládka.

Níže přihazujeme nové oficiální video, kde tvůrci objasňují princip nových výzev (Trials) pro skupiny dvanácti hráčů, které do TESO přibudou po zásadním Craglorn patchi již brzy. Nejsou to ekvivalenty raidů, protože je k dispozici jen omezený počet oživení. A namísto hodin prý obvykle potrvají jen 90 minut. Navíc lidé, kteří je napříč megaserverem zvládnou za nejrychlejší čas, budou nějak speciálně odměněni. Více o TESO v kompletním zpravodajství.

Cover image for YouTube videoCreating ESO: Trials

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Elder Scrolls Online

PS5, Xbox Series X/S, PC, Mac

Awaiting cover image

The Elder Scrolls Online

PS4, Xbox One

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments