Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Na Kingdom Come se dá přispět už i napřímo

Warhorse spustili vlastní platformu pro přítok peněz.

Měsíční kampaň na Kickstarteru už dávno skončila úspěchem, stále se však ozývají další hráči, kteří by tvůrce Kingdom Come v jejich snažení rádi podpořili. Jinou skupinu tvoří lidé, kteří jsou jim ochotni poslat peníze jen přes systém PayPal, což dosud nešlo. Nehledě na známý fakt, že Kickstarter si z vybraných peněz strhne nemalý podíl a vyžaduje mít zprostředkovatele v zahraničí i náležité právní ošetření.

Warhorse proto dnes spustili vlastní platformu na adrese Pledge.Kingdomcomerpg.com kudy k nim mohou přitéct další peníze od příznivců. Jejich PR manažer Jiří Rýdl k tomuto pro ně významnému kroku říká:

"Úvodní nabídka v tuto chvíli zahrnuje tři varianty s nabídkou fyzického média a čtyři varianty pro digitální distribuci. V současnosti nejvyšší tier nabízí sběratelskou edici v hodnotě 70 dolarů [viz obsah níže]. V budoucnosti plánujeme rozšíření o další úrovně a platební podpory. V tuto chvíli tedy nezbývá, než se těšit na dosažení cíle 2.000.000 dolarů, který přinese možnost kvalitnějšího nadabování postav!" K pokoření této mety momentálně zbývá 150 tisíc dolarů.

Pražské studio má dost napilno i jinak: rozhodlo se předávat zkušenosti z praxe do lavic na vysokých školách, aby tak mimojiné pomohlo vzdělat potenciální zaměstnance, kteří se herním firmám v ČR nehledají vůbec snadno. Nejprve Martin Klíma přednášel 10. dubna na Imagine Cup Developers Day na ČVUT, pak Dana Vávra 16. dubna na VŠE pod názvem Budoucnost herního průmyslu a na 30. dubna se chystá vyjet na Masarykovu univerzitu v Brně na akci pořádanou organizací Students&Co. Kromě přednášek se zástupci Warhorse Studios aktivně podílí na výuce např. na Matematicko-fyzikální fakultě UK nebo na Elektrotechnické fakultě ČVUT.

"Přípravy v našem studiu neprobíhají jenom virtuálně, ale také ve světě 3D tisku. Mezi náš nejnovější výtvor patří ruka v rukavici, možná patřící samotnému Janu Žižkovi z Trocnova. Náš dík za zhmotnění virtuálního modelu patří především Honzovi Zámečníkovi a Jiřímu Bartoňkovi, kteří společnými silami položili základ pro „domácí" tisk unikátních předmětů ze hry Kingdom Come: Deliverance. Historie si podává ruku s budoucností," uzavřela tisková zpráva shrnutí posledních událostí.

Read this next