Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Časopis Oficiální Xbox Magazín končí

Loučící se redaktor vyvrátil jeden mýtus.

Éra tištěných magazínů pomalu spěje do finále, dokazuje čerstvé oznámení týkající se jednoho z posledních mohykánů, který kdysi pod Computer Press krátkodobě existoval i u nás v licencované české edici pod vedením Jana Morkese a Kamila Grice.

"Dnešek je pro mě špatným dnem. V době, kdy toto píši, dodělávají mí spolupracovníci a přátelé číslo Oficiálního Xbox Magazínu, které se stane tím definitivně posledním," napsal jeho redaktor Ryan McCaffrey v blogu.

Vydavatelská společnost Future Publishing se totiž dle jeho slov rozhodla propustit třetinu zaměstnanců americké pobočky a zastavit výrobu tohoto časopisu. Ten měl kdysi možnost odhalit Halo a spoustu dalších exkluzivit díky velmi těsné spolupráci s Microsoftem, který na jeho DVD svého času dával i přednostně přístupná dema, což už je v době internetu pasé.

Oproti tomu ve Velké Británii bude časopis nadále vycházet a předplatitelé z USA budou do budoucna dostávat tuto verzi díky tomu, že není problém s angličtinou.

Posledním tištěným herním časopisem s pravidelnou měsíční periodicitou tak v Severní Americe zůstává Game Informer, vypíchl končící redaktor Ryan McCaffrey. Závěrem své rozlučky ještě považoval za důležité vyvrátit jeden mýtus, kvůli němuž spousta čtenářů nevěřila vysokým známkám v recenzích:

"Chcete vědět, o čem bylo to Oficiální v názvu časopisu? Znamenalo to, že MY jsme platili Microsoftu za práva na použití jeho loga, nikoli obráceně, že by Microsoft platil nám. Stejně tak jsme mu platili za exkluzivní práva na výrobě DVD přílohy."

Read this next