If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Co vše zatím víme o Call of Duty: Advanced Warfare?

Mozaika do sebe přesně zapadá.

K vypuštění oficiálního traileru donutila Activision kupa úniků zejména z Destructoidu. Co jsme se z nich o Call of Duty: Advanced Warfare, začátku nové éry série od studia Sledgehammer, zatím dozvěděli - ještě před plánovaným odkrytím v Game Informeru v neděli večer, odkud včera pocházel rvní regulérní screenshot?

Předně je to samozřejmě držitel Oscara Kevin Spacey. Slavný herec z Americké krásy, L.A. Přísně tajné, Sedm či netflixového seriálu House of Cards a také režisér či producent, který odešel z Hollywoodu, propůjčil svou podobu i hlas hlavnímu záporňákovi ve hře, podobně jako to u této značky dříve učinila celá řada jeho kolegů. Že jde právě o něj, zjistil rozbor mluvy z teaseru.

Ve hře by Spacey měl vést odpadlickou frakci soukromé armády, která se obrátila proti vládě USA. Že to bude hlavní motiv Call of Duty, naznačil již včera propagační dokument, který se odehrával ve vysoce ziskovém světě podnikatelů s žoldáky.

V něm se mimojiné pravilo, že největší vojenskou sílu na světě již nemá konkrétní stát, nýbrž takovéto korporace, k nimž se přiklonilo globální válčení v posledních dvaceti letech: "S pokročilou výzbrojí, vysoce trénovanými vojáky, miliardami dolarů k dispozici a minimem regulací, co když najednou přestanou brát rozkazy a vezmou dění do vlastních rukou?" A Spacey k tomu ještě v teaseru přihodil: "Myšlenky neurčují, kdo má pravdu, to udává síla."

Cover image for YouTube videoCall of Duty® + VICE - Superpower For Hire

Jak vyplynulo z ranního traileru, Advanced Warfare vsadí na supervojáky v exoskeletonovém obleku, který jim dovolí nejen parkúrové pohyby, velmi vysoké skoky či lezení po šikmých stěnách budov, čímž se Call of Duty trochu přiblíží Titanfallu, ale také dočasné zneviditelnění. To ve svůj prospěch budou užívat i některé bojové stroje, jako jsou futuristické helikoptéry se čtyřmi vrtulemi podobné těm z Black Ops. Novinku představují vznášející se motorky a jiné hi-tech hračky, například ozbrojení mechové.

Jinak to vypadá, že Activision se pro Advanced Warfare dohodli na spolupráci s Microsoftem. Jednak v úvodu upozorňují, že veškeré záběry pocházejí z verze pro Xbox One, což je u takového traileru v podstatě nadbytečné a spíš to slouží k propagaci konzole. A především vznikl reklamní banner s textem "Přichází na Xbox 4. listopadu" vyobrazující jen krabičky hry pro Xbox One a Xbox 360, jako by snad ty ostatní neexistovaly. Samozřejmě na PS4 hra též bude, jen se tímto mate neznalý mainstream, aby hned běžel pro Xbox One. To o X360 se každopádně moc nečekalo, protože dle dřívějších vyjádření se počítalo s cílením nejprve jen na nové konzole. Insider Superannuation si myslí, že verzemi pro staré konzole bylo pověřeno studio High Moon podepsané pod Transformers.

Odhalovací oficiální trailer z rána

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Advanced Warfare

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments