If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový Mass Effect by se mohl jmenovat Contact

Není to jisté, přesto už vyvolává vášně.

Vedle pokračování Uncharted a Deus Ex by jednou z hvězd výstavy E3 mělo být nové Mass Effect, praví četné spekulace. Nic z toho zatím není oficiálně potvrzeno, ale o třetí hře se rozpovídal insider Ahsan Rasheed, který má slušnou historii potvrzení jeho zvěstí či úniků.

Podle něj se nebude jmenovat Mass Effect 4, nýbrž asi Mass Effect: Contact. Jiné anglické slovo na sedm písmen než Contact se do jeho tajemné doplňovačky zkrátka nevejde ani moc nehodí (např. Contest či Content).

Na základě toho mnozí vyvodili, že by hra mohla být prequelem a vyprávět o First Contact War, což byl ústřední moment pro celé univerzum. Opět musíme vypíchnout, že jsou to čiré domněnky, které mohou jít po falešné stopě.

Přesto už donutily některé komentátory jako třeba na CinemaBlend, aby vyjádřili nesouhlas s tímto případným zasazením, z nějž čerpal už komiks. Podle jeho názoru čtvrtý díl potřebuje nějaký zajímavější nápad než jen mladší verze hrdinů a příběh o prvním setkání lidí s Turiany, což prý byla zbytečná a navíc neepická válka, které se dalo vyhnout (viz wiki).

BioWare nedávno oficiálně řekli jen tolik, že jsou zhruba v polovině vývoje, což by dávalo dobrou šanci na vydání na podzim 2015. EA na to dnes navázali vyloučením podpory virtuální reality u chystaných her (tedy i Mass Effect), dokud nebude dostatečně rozšířena mezi hráči. Oculus Rift podle nich dosud odvádí skvělou práci, ale je potřeba ještě počkat, jak se tato oblast v příštích letech vyvine.

Aktualizace 8.5. - reakce šéfa studia na spekulace o názvu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments