Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Videosrovnání Watch Dogs se skutečným Chicagem

Jak místa ze hry opravdu přesně odpovídají městu?

Tvůrci z UbiSoftu Montreal ve třetí části ze série deníčků povídají o volbě předlohy pro Watch Dogs a také předvádějí ta samá místa na srovnání: "Chicago jsme si vybrali, protože se pro hru perfektně hodilo díky spoustě bezpečnostních kamer, mostům přes řeku, nadzemní dráze a z dalších důvodů. Pochopitelně jsme při převodu města do hry jedna ku jedné se všemi ulicemi a budovami museli něco obětovat, ale soustředili jsme se na známé orientační body, které dávají Chicagu duši."

Watch on YouTube

Kreativní ředitel Jon Morin k tomu dodává: "Volba správného prostředí do hry je vždy důležitá. Proto se několik členů týmu podrobně věnovalo zkoumání různých nápadů, čímž jsme se toho o Chicagu hodně dozvěděli. Je to město plné úzkých uliček, červených cihel a s vysokou hustotou budov, což pro nás bylo velmi zajímavé."

Chicago se prý samo definuje jako místo, které roste do svých krizí, a tamní policie je odlišná oproti jiným, co se týče reakcí na výtržnosti a způsobu řešení problémů. Po nich se počet kamer v ulicích zdvojnásobil a implementuje se pokročilá technologie, která umí detekovat blížící se trestné činy, což se pro námět Watch Dogs perfektně hodilo. Podle mozků z UbiSoftu tedy neexistovalo vhodnější místo pro uvěření fikce, že úplně vše řídí jen počítače, než právě Chicago.

Nepřehlédněte koláž Eurogameru ve vyšším rozlišení s těmi samými místy ze hry a ze skutečného města:

Read this next