Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Red Dead Redemption 2 nejpozději do března 2015

Nějaká první hra Rockstaru pro PS4 a X1.

Vlastní zpráva - Zatím není oficiálně potvrzeno to z titulku, že stoprocentně půjde o pokračování oslavované akce z Divokého západu, ale mluví pro to jednak interní informace Eurogameru a také tomu nasvědčují veškeré dostupné souvislosti.

Take 2 v noci na dnešek oznámili zásadní věc a to že studio Rockstar Games vydá svůj první projekt pro nextgen, tzn. pro PlayStation 4 a Xbox One, někdy v jejich aktuálním fiskálním roce. Čili nejpozději do 31. března 2015, což není zase tak vzdáleno.

"Rockstar pilně pracuje na jeho nadcházejícím lineupu her a jsme vážně nadšeni z toho, co připravuje pro současnou generaci konzolí," řekl k tomu neurčitě Strauss Zelnick, šéf Take 2.

Ještě poskytl nápovědu, že od Rockstaru si slibují, že jim zařídí 45 procent veškerých tržeb v daném fiskálním roce. Jasně to značí, že musí jít o nějakou opravdu velkou, zásadní hru.

Tak vysoké příjmy by sama o sobě nedokázala zařídit jen vymodlená konverze GTA 5 pro PC či nové konzole (viz nedávná úvaha), asi ani nějaká nová značka jako Agent, natožpak další díly obvykle ne tolik žádaných L.A. Noire, Bully či Midnight Club.

Nové GTA se samozřejmě tak rychle nestihne a dlouhodobý zájem o pětku bude v příštích měsících klesat (Take 2 dnes hlásí 33 milionů kusů s tržbami miliardu dolarů, to samé číslo jako před pár měsíci), takže ani ta to nezajistí. A příběhové DLC pro GTA 5 o být nemůže, neboť je z definice vyloučeno jeho cílením na PS3/X360 a navíc nebude za plnou cenu.

První díl Red Dead Redemption s 13 miliony kusů do roku 2012 přitom dlouho patřil mezi dojné krávy výrobce, i díky několika rozšířením. Platí pravidlo, že když Take 2 v některý rok mají GTA nebo RDR, finančně se jim velice daří, a naopak když tyto silné značky chybí, spíš předpovídají ztrátu.

O Red Dead Redemption 2 pro nextgen se už mnoho let živě spekuluje: vloni senior grafik Rockstaru z pobočky New England v životopisu zmínil, že právě dělá na "pokračování známé značky". Jedničku má sice na svědomí studio v San Diegu, ale všechny pobočky si vypomáhají. Brzký návrat RDR predikovala i analytická firma Baird Equity Research, neb ho prý Take 2 potřebují do svých výsledků.

Watch on YouTube

Závěrem ještě telegraficky k ostatním událostem z finanční konference: BioShock Infinite je na 6 milionech vyexpedovaných kusů, což je nárůst o 2 miliony oproti datům z července 2013. Borderlands 2 na 9 milionech kusů (nejpopulárnější hra vydavatele), NBA 2K14 na 6,5 milionech kusů (prodávanější než minulý ročník) a Civilizace 5 na 5 milionech. Do GTA Online již uživatelé vytvořili sedm milionů kousků přídavného obsahu.

Odteď do příštího března Take 2 vydají celkem 10 her, z nichž zatím víme jen o pěti: NBA 2K15 (7. říjen), Borderlands: The Pre-Sequel (podzim), Sid Meier's Civilization: Beyond Earth (podzim, spekulovalo se o říjnu), Evolve (podzim, mluvilo se o začátku září, těžká úloha proti Destiny) a WWE 2K15 (neupřesněno).

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Red Dead Redemption

PS4, PS3, Xbox 360, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments