Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Posun The Division na 2015 potvrzen, Assassins Creed Unity dělá 10 studií

A Watch Dogs rekordně předobjednávané + výsledky a filozofie UbiSoftu.

Čtvrteční večer jednoznačně patří UbiSoftu a to nejen díky oznámení Far Cry 4, ale i dalším novinkám z jeho finanční konference:

Tom Clancy's The Division bylo oficiálně odloženo na někdy v roce 2015, přesně jak se dávno šeptalo, přestože to dosud bylo vehementně popíráno. Tvůrci posun na blogu zdůvodnili tím, že mají životní příležitost vytvořit něco opravdu výjimečného, na co budou hrdí, a nechtějí slevovat na kvalitě. Tudíž hra vyjde, až bude hotová (více o ní na E3, platformy platí).

Assassins Creed: Unity je potvrzeno na letošní podzim a že vyjde pouze pro PC, PS4 a X1. Dělá na něm deset různých poboček UbiSoftu: v Montrealu, Torontu (ano, i Jade Raymond), Singapuru, Quebecu, Annecy, Šanghaji, Chengdu, Kyjevě, Montpellier a Bukurešti, což už u této série není nic zvláštního. Období Francouzské revoluce (1789) prý bude stejně lákavé jako Amerika z AC3, jinak se investorům slibuje "úžasná nextgen grafika" a "skvělé inovace".

Watch Dogs se stali nejvíce předobjednávanou novou značkou UbiSoftu a celkově druhou nejvíce předobjednávanou hrou v historii firmy. Přizvukuje tomu i řetězec obchodů GameStop, kde prý jde o nejvíce objednávanou nextgen hru a jeho viceprezident tipuje, že to bude jedna z nejúspěšnějších her roku. Celkový odbyt Watch Dogs výrobce odhaduje na vyšší číslo než 6,3 milionu, které zaznamenal první Assassins Creed (tehdy také nová značka), takže jeho šéf predikuje, že se z nich stane v herním průmyslu "těžká váha" (není divu vzhledem k masivním investicím do marketingu). Hra už je jinak oficiálně prohlášena za dokončenou, takže další odklad nehrozí.

Assassins Creed 4 si v součtu krabicovek a digitálu pořídilo 11 milionů lidí (ale Far Cry 3 mu za delší časový úsek šlape na paty s 9 miliony), Just Dance 2014 přes 6 milionů. Ani tyto dvě dojné krávy však nedokázaly zabránit vykázání ztráty za minulý fiskální rok (končící k 31. březnu 2014) a nenaplnění cílů, což UbiSoft vysvětluje provozními náklady a akvizicemi. Meziročně tržby z hardcore segmentu klesly o 18 procent kvůli jen dvěma titulům a nižšímu zájmu o Splinter Cell Blacklist.

"Během minulých dvanácti měsíců se povedlo dosáhnout řady úspěchů a hlavně jsme si udrželi vysokou kvalitu našich her, zejména AC4 pro PS4 a X1 před Vánocemi. I South Park: Stick of Truth měl slušný odbyt, když čtvrtina lidí sáhla po digitální verzi, což je rekord firmy," obhajuje se CEO Yves Guillemot. Digitální distribuce se na výsledcích UbiSoftu podílela z 19 procent a bude nadále stoupat i s ohledem na Trials Frontier s 10 miliony downloady za úvodní měsíc a mobilní adventurou CSI: Hidden Crimes.

Letos čeká největší příjmy od Assassins Creed Unity, Far Cry 4, Just Dance, The Crew (prý se chystá už šest let) a Watch Dogs, což je opravdu hodně nabušený seznam (pokud se něco neodloží), který má zajistit návrat do ziskovosti v dvouciferném čísle. Zvláštní je, že nepadlo nic o té další Assassins Creed hře šité na míru PS3 a X360, jen okrajově, že "Unity nebude jedinou AC hrou letos na podzim".

Budoucí filozofie UbiSoftu jinak bude takováto - chlubí se zejména schopností vydávat pokračování sérií častěji než dříve a chce je mít více online/sociální:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed: Unity

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments