Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Unikly pasáže z plných Watch Dogs

Lákavé animované GIFy a jejich příběh.

Není to pro UbiSoft zrovna nejšťastnější scénář, když první uniklá, marketingem neřízená a neschválená nahrávka z plných Watch Dogs je takto mizerná. Polovinu minutáže v ní postava stojí nehybně na místě, zatímco kolem ní projíždějí auta nočním městem, a pak vyvolá sci-fi minihru s augmentovanou realitou, což vůbec nevypovídá o hlavní náplni hry. Ale GTA 5 potkalo svého času skoro to samé s únikem obrázků přes Instagram.

Někdo se totiž necelé dva týdny před vydáním záhadně dostal k plné PS4 verzi Watch Dogs, kterou přes zvláštní zapojení do HDMI portu Xbox One streamoval na službě Twitch, než byl zabanován. Jelikož z bezpečnostních důvodů jel přes několik soukromých VPN, stream se divákům občas trhal, i když jinak tvrdí, že hra mu na PS4 běží plynule (se zamčeným frameratem na 30 fps), srovnatelně jako třeba Assassins Creed 4 na PS4. Přesto se to internetem rychle rozkřiklo a někteří stream natáčeli z monitoru na své mobily, aby pak dnes cenné záznamy v šílené kvalitě hodili na YouTube, kde po nich samozřejmě výrobce tvrdě jde.

Nejzajímavější je proto něco úplně jiného: kraťoučké animované GIFy soustředící se na části hry, které dotyčného (prý nepracujícího v UbiSoftu) zaujaly nejvíce - systém počasí a nasvícení scén. Máme tak možnost snad vůbec poprvé vidět:

  • blesk v lese, který trochu připomíná Alan Wake
  • plavbu malé lodi po Michiganském jezeře (skoro jak moře) s mrakodrapy Chicaga na pozadí, kde vyniknou realisticky zpracované vlnky na vodní hladině od větru i západ slunce
  • minihru, ve které rozpohybovaná ruka hrdiny hraje Dámu
  • přepadení obchodu se zbraněmi, kde zažívá premiéru pořádný cákanec krve na zdi po zastřelení prodavače za pultem
  • jízdu na motorce zvláštně liduprázdnými ulicemi k hustému kouři z díry ve vozovce
  • jízdu centrem města za denního světla zpoza volantu auta, s palubní deskou (už se o ní vědělo) v divné kvalitě
  • krycí přestřelku osvětlovanou majáčkem policejního vozu kdesi u lesní chatky, kde něco mohutně hoří a mokrý povrch efektně odráží světla za hustého deště

Na všechny tyto animované GIFy se mrkněte v diskusi pod tímto článkem - ale pozor, musíte být trpěliví, každý soubor má velikost desítky MB, takže jejich načtení bude trvat dlouhé minuty i mohou značně zpomalit chod vašeho internetového prohlížeče. Pro případ jejich odstranění z původní adresy pro jistotu, vaše pohodlí a vyšší rozlišení přihazujeme mirror všech těchto GIFů v jednom archivu (162 MB) - více o Watch Dogs v kompletním zpravodajství EG.

Aktualizace 22:00

Read this next