If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PREVIEW Battlefield Hardline

O epizodách příběhu i rozdílech oproti BF4.

To, co mělo být vrcholem EA E3 konference za necelé dva týdny, uniklo už dnes. Co přesně jsme se ze sedmi minut o Battlefield: Hardline, velkém podzimním titulu o válčení buď za policii nebo zločineckou organizaci, z videa dozvěděli?

Hrdinou singleplayeru bude Nick Mendoza, mladý detektiv z Miami, který se ocitl na pomezí zákona, když je hnán touhou po pomstě napříč celou Amerikou a zradí ho parťáci, kteří by si část nálezu chtěli nechat pro sebe. Kampaň se prý inspirovala populárními kriminálními seriály z televize a její levely budou rozděleny na epizody, včetně cliffhangerů. Postavy mají ztvárnit, resp. namluvit hvězdné tváře z Justified či House of Cards. EA tvrdí, že Hardline "revitalizuje" singleplayer (kritizovaný v BF3 i BF4).

Prostředí moderního rázu údajně mají být větší a otevřenější než kdykoli předtím. Nepřátelská inteligence prý byla od nuly redesignována, díky čemuž budete moci hrát jednotlivé epizody opakovaně různými cestami, což naznačuje větvení příběhu - stanete se hodným poldou nebo naopak záporňákem? V příběhu budete sbírat otisky prstů a skenovat podezřelé, což má odkrýt druhou linii příběhu, abyste si tak zvolili vlastní styl hraní.

Dějištěm hry se stanou centra amerických velkoměst, nelegální podzemní pěstírna či prodejna aut v L.A., vše samozřejmě hodně zničitelné. Společně s Levolution efekty ovlivňujícími hratelnost jako v Battlefieldu 4 má jít o vizuálně nejpestřejší díl série. Studiu Visceral s ním pomáhají i DICE, ale neví se, jak moc.

"Ať už budete v multiplayeru zachraňovat zajatce jako SWAT nebo obklíčíte přepadenou banku, členové týmu budou muset takticky spolupracovat," tvrdí video. Heist mód bude podobně jako v Payday 2 o bankovních loupežích, kterým se policie pokusí zabránit, zatímco útočníci budou chtít rychle zmizet i s ukradenými penězi. V Rescue módu zachráníte zajatce vězněné při loupežném přepadení, zatímco v Hotwire režimu vás čekají honičky policie s kriminálníky v rozlehlém venkovním prostředí, něco jako v Need for Speed, ale se střílením na okolní vozy. A konečně v Blood Money módu půjde o velký balík peněz, který chtějí obě strany ukořistit a vrátit ho do své základny.

Ranní ikony hovořily i o dopravních prostředcích (obrněná auta, letadla, vrtulníky, motorky, lodě), ale ve videu se na nich neklade důraz. Zdá se, že Hardline spíš bude o přestřelkách na blízko ve stísněných prostorech, v čemž asi spočívá hlavní rozdíl oproti BF4. Po ruce budete mít pestrou výbavu koupitelnou za úspěchy v misích, např. vystřelovací hák použitelný kdekoli na kterékoli mapě, což má být kladivo na campery. Také budete moci jezdit po drátech mezi budovami a časem se snad odemkne i schopnost vidět skrz zdi (nepotvrzeno). Battlefield Hardline vyjde letos na podzim.

Uniklé video z dneška

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield Hardline

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments