Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Watch Dogs trhly rekord prodejnosti UbiSoftu

Ale má to i odvrácenou stranu mince s nefunkčními službami + kritika PC verze, AMD ovladače.

Francouzský vydavatel se prostě musel pochlubit: Watch Dogs (recenze, 8/10) se za úvodních 24 hodin prodalo více kusů než kterékoli jiné hry v historii UbiSoftu.

Oznámil to dnes večer prostřednictvím blogu, kde poděkoval všem za přízeň a vášnivou podporu. Přesný počet kusů prodaných kusů zatím není znám.

"Watch Dogs jsou úžasným úspěchem a naše týmy by na sebe měly být pyšné za kreativitu, inovace a dlouhé hodiny vložené do vývoje, které se teď vyplácejí. Jsem nesmírně potěšen z toho, že si už hru užívá tolik zákazníků, čímž jsme rozlouskli recept na tvorbu nové hitové značky a zároveň nextgen zážitku," hýří radostí šéf firmy Yves Guillemot.

Má to však i odvrácenou stranu mince a tou je přetížení serverů trvající skoro celé úterý i středu. Redaktoři EG jako Milan Bergman či Pavel Oreški si na Twitteru povzdechli, že se jim často nepodaří přihlásit do hry přes službu uPlay, což se týká jak PC, tak PS4 verze hry. Během recenzování od čtvrtka do pondělí se přitom nic takového nedělo a všechny online funkce tehdy fungovaly v pořádku. Tyto klasické problémy při startu populárních online her začaly až v úterý, když se dostala do rukou mnohem více lidem.

Jak reaguje UbiSoft? Nestačí se omlouvat všem stěžovatelům na to samé: "Je nám to líto, pokuste se znovu přihlásit a dejte nám vědět, jak to dopadlo. Vidíme další pokroky s našimi online službami, nicméně občasné potíže přetrvávají a hráči mohou zažít dlouhé prodlevy při logování do hry. Veškerými dostupnými silami pracujeme na řešení autorizačních služeb, zůstaňte naladěni."

Prestižní server Polygon navíc dnes zveřejnil dost nelichotivý sloupek o PC verzi Watch Dogs. Jeho zjevně naštvaný autor odsoudil, že na sestavě s Intel Core i7 2700k, 8GB 1600Mhz PXD38G1600LLK a GTX580 neběží hladce. Vadí mu i citlivost myši, která se dá upravit jen přes editování konfiguračního souboru, nikoli normálně v menu. Hlavní problém ale vidí v tom, že v PC verzi se i na nadupaném dělu zadrhává plynulost, zřejmě kvůli způsobu načítání dat při nastavení textur na vysokou kvalitu, což potvrdil i test kolegů z Digital Foundry.

Nehledě to problematické přihlašování hry a její údajné padání do modré obrazovky na grafických kartách AMD - aspoň před instalací dnes večer vypuštěných optimalizovaných ovladačů AMD Catalyst 14.6 beta - což se řešilo na Redditu i v uživatelských recenzích na Steamu. Nvidia podílející se na vývoji hry vypustila vhodné ovladače už v pondělí.

Polygon připomněl, že UbiSoft kdysi mluvil o snaze zlepšit jeho vztah s PC hráči, ale podle něj se mu to u Watch Dogs moc nepodařilo. Proto, máte-li možnost výběru, je v současné chvíli nejlepší volbou PS4 verze Watch Dogs, nikoli ta PCčková běžící na ultra detaily, jak se dopředu logicky očekávalo (PC verzi ostatně ani výrobce dosud oficiálně neposkytl médiím na recenze).

Více o hře v kompletním zpravodajství, kde jen za dnešek přibylo shrnutí známek ze světa, fotky z launch party, srovnání E3 2012 dema s finálkou či o tom, že v Austrálii hra nebyla bombou, jak se myslelo.

Takhle probíhá hackování někoho v multiplayeru, když hra funguje.Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Watch Dogs

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments