If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový BioShock vyrobí autoři dvojky a The Bureau: XCOM

A znovu o Red Dead Redemption 2 i Dukovi.

Take 2 prozradili, komu svěří budoucnost série BioShock poté, co byli zavřeni Irrational Games, autoři posledního Infinite.

O příští díl BioShocku se postarají 2K Marin, tedy studio, které je podepsané pod ne tak úspěšným BioShock 2. Řekl to šéf vydavatele Strauss Zelnick na dnešní konferenci pro analytiky.

Je to trochu překvapivé, neboť po loňském The Bureau: XCOM Declassified byli z 2K Marin téměř všichni zaměstnanci propuštěni. Nicméně studio sídlí na stejné adrese v kalifornském městě Novato, kam přešli z ČR desítky zaměstnanců z 2K Czech, čili autoři Mafia 2 teoreticky mohou s novým BioShockem vypomáhat.

Šéf Take 2 také zopakoval, že Red Dead Redemption vnímají jako dlouhodobou sérii, stejně jako třeba GTA, což je už několikáté potvrzení přípravy pokračování. Spíš by bylo divné, kdyby po 13+ milionech prodaných kusů nový díl nedělali. Oficiálně však hra stále oznámena není, snad na E3.

Strauss Zelnick si jinak posypal popel na hlavu za Duke Nukem Forever, u nějž uznal, že šlo o "jednu z největších chyb firmy v posledních pár letech", u níž vzal odpovědnost na sebe.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

BioShock 2

PS3, Xbox 360, PC, Mac

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments