If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Prodeje herních časopisů dramaticky poklesly

Propad Score z 12 tisíc na 7, Level též dolu na 6.

Vlastní zpráva - Krátce poté, co byl zavřen americký Oficiální Xbox Magazín a co velké britské vydavatelství Future Publishing plánuje zavření řady médií i propouštění, se zhoršila i situace domácích herních časopisů.

Podle posledních výsledků oficiálního auditu ABC ČR za březen 2014 došlo k propadu prodejů časopisu Score z minulých 12 tisíc na 7 tisíc kusů, tedy skoro o polovinu. Také Level o něco spadl dolů, namísto dřívějších 7-8 tisíc dokázal v březnu prodat už pouze 6 tisíc výtisků (za poloviční cenu co Score), což je dno srovnatelné s Vánocemi.

Zvenčí se lze jen dohadovat, co je důvodem takového dramatického poklesu. Zatímco u Levelu může hrát roli výběr méně přitažlivých plných her pro masy či alternativní elektronická verze, u Score to nejspíš souvisí s několikatýdenním zdržením tehdejšího čísla. Tyto problémy ostatně časopis z dílny Omega Publishing pronásledují dlouhodobě, když ani nejnovější květnové 244. číslo Score nevyšlo včas, za což se musel šéfredaktor Jan Vrobel omluvit:/p>

Zpoždění vydání časopisu mimojiné opět způsobí zestárnutí tištěného obsahu: slibované dojmy Score z vyzkoušení Watch Dogs na dubnové novinářské předváděčce v Chicagu si tak čtenáři přečtou až týden po vydání plné verze nebo o cestě za Risen 3 do Německa až po vlně dojmů i videí z května, o nichž se psalo snad všude.

Aktualizace 21:00 - šéfredaktor Score na Facebooku poměrně arogantně zareagoval: "Jako obvykle jste objevili Ameriku. Propad prodejů je klasická sezónní záležitost."

Obálka posledního 243. čísla z konce dubna.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments