Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzeno, že v pondělí oznámí čtvrtý Mass Effect

A také celou řadu dalších her.

"Poprvé za posledních osm let jedu do Los Angeles na E3," svěřil se dnes Yanick Roy, ředitel studia BioWare Montreal na Twitteru. Už proto nemůže být žádných pochyb o tom, že čtvrtý Mass Effect bude oznámen právě na E3 konferenci EA v pondělí večer našeho času.

Ostatně i EA v oficiální tiskové zprávě avizovali brzké ohlášení nových projektů od BioWare a DICE. Ti druzí jmenovaní mají předvést Star Wars Battlefront a s novými hrami se vytasí také studia Criterion (dříve Burnout) a Waystone Games (MOBA Dawngate). Jisté je též to, že uslyšíme něco nového o Mirrors Edge 2, FIFA 15, NHL 15 či The Sims 4.

Podle zdrojů blízkých obchodu GameStop se má hra opravdu jmenovat Mass Effect: Origins, což předtím tvůrci označili jen za pracovní název. Ale - a to je překvapivé - údajně nemá být prequelem, jak se dosud myslelo, nýbrž začátkem nové trilogie z tohoto univerza, něco jako druhá řada Hvězdných válek.

Watch on YouTube

Nový projekt představí také Crystal Dynamics, tvůrci Tomb Raidera, avšak podle toho, že exkluzivitu ukořistili GameTrailers, lze odhadovat, že to nebude pokračování, spíš asi jen nějaká menší stáhnutelná hra.

Co naopak na E3 nebude, je ta nová značka (RPG) od Guerrilla Games, tvůrců Killzone, u nějž se možná dočkáme remasterovaných edic starých dílů pro PS4. Někteří ruští novináři také dnes začali šířit zvěsti, že došlo k zrušení The Last Guardian.

Oproti předešlým ročníkům veletrhu toho moc lákavého nenabídnou v hratelné podobě Square Enix ani Capcom. Podle oficiálního lineupu jen Final Fantasy: Curtain Call, Kingdom Hearts 2.5 HD Remix a Hitman Sniper (ačkoli Square Enix podepsali dohodu na nový digitální titul od tvůrců Remember Me), resp. u Capcomu už známý Dead Rising 3 pro PC, Monster Hunter 4 Ultimate, Monster Hunter Freedom Unite pro iOS, Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy a Ultra Street Fighter IV. To nicméně nevylučuje mihnutí se Resident Evil na konferenci....

Watch on YouTube

Read this next