If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Domácí Microsoft stanovil českou cenu Xbox One a řekl, jak s hlasovým ovládáním

Aktualizováno. I termín a funkce v ČR.

V úterý od tiskové mluvčí Microsoftu ještě přišlo dodatečné vyjádření ohledně hlasového ovládání v ČR zakoupeného Xbox One:

S potěšením můžeme potvrdit, že uživatelé konzole Xbox One v České republice budou mít od letošního září možnost zapnout si hlasové ovládání a používat jeho stávající anglický model. Díky němu získají možnost ovládat Xbox One svým hlasem a přepínat mezi hrami a zábavním obsahem jednoduchými pokyny. Naší vizí je podporovat jazyky všech zemí, kde Xbox prodáváme a usilovně pracujeme na tom, abychom hlasové funkce mohli nabídnout i na dalších trzích v rámci budoucích systémových aktualizací.

Tisková zpráva domácího Microsoftu v původním znění z pondělního večera:

Bezprostředně po skončení mediální prezentace Xboxu na E3 se s vámi chceme podělit o novinky ohledně uvedení konzole Xbox One na českém trhu.

S radostí můžeme potvrdit, že Xbox One bude dostupný v České republice od 5. 9. 2014 za odhadovanou maloobchodní cenu začínající už na 10 999 Kč. Každé balení Xbox One bude obsahovat nejen samotnou konzoli s 500GB pevným diskem, přehrávačem disků Blu-ray a integrovaným modulem Wi-Fi, ale také jedním bezdrátovým ovladačem pro Xbox One a Zlatým členstvím služby Xbox Live na zkoušku na 14 dní pro nové členy.

Xbox One uvedeme na trh také ve variantě se senzorem Kinect za odhadovanou maloobchodní cenu 13 999 Kč. Fanoušci, kteří si zvolí tuto verzi, si budou moct vyzkoušet řadu pro Xbox exkluzivních her a zábavních aplikací ovládaných pohybem, podporujících systém biometrického přihlášení, párování ovladačů, videohovory přes Skype, přizpůsobení obrazovky, skenování QR kódů a další rozšířené funkce dostupné díky senzoru Kinect v titulech jako jsou „Kinect Sports Rivals", „Dead Rising 3" a „Project Spark".

Nabídka her pro Xbox One při zahájení jeho prodeje v České republice bude kolosální - obsáhne skvělé portfolio exkluzivních hitů, mezi nimiž nebudou chybět AAA hity jako „Forza Horizon 2" (30.9.2014) a „Halo: The Master Chief Collection" (11.11.2014). Druhý jmenovaný navíc vyjde s vysoce očekávanou betaverzí režimu pro více hráčů „Halo 5: Guardians".

Mezi dalšími novinkami při premiéře Xboxu One na českém trhu nebudou chybět:

Záznam průběhu hry a jeho nahrávání (Game DVR/Upload) - díky funkci DVR si můžete zaznamenat a nahrát své nejlepší herní momenty a v aplikaci Upload Studio je jednoduše upravit a sdílet s komunitou hráčů. Můžete si zaznamenat minimálně 30 sekund z průběhu hry a pak se o klip podělit s přáteli.

Aplikace - v aplikaci Skype, speciálně vyvinuté pro Xbox One, můžete vést videohovory s přáteli přímo na obrazovce televize v úchvatně vysokém rozlišení a také skupinové hovory. Dále získáte přístup k aplikacím Internet Explorer, OneDrive, Twitch, Machinima, SmartGlass, Xbox Fitness, MLB a GoPro.

Televize na Xboxu One - sledujte televizi ze svého kabelového nebo satelitního set-top boxu propojeného s Xboxem One pomocí technologie HDMI-pass through.

Novinky služby Xbox Live - zákazníci se také mohou těšit na nedávno oznámené novinky služby Xbox Live, díky kterým získají všichni uživatelé Xboxu přístup k jejímu zábavnímu obsahu bez nutnosti mít předplacené Zlaté členství. Stejně jako na konzoli Xbox 360 budeme službu pravidelně aktualizovat o nové funkce a prvky pro naše fanoušky.

Již brzy také představíme další podrobnosti o premiérových prodejních edicích konzole, způsobech předobjednávky a kompletní seznam her a zábavního obsahu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments