Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Rise of the Tomb Raider bude na sněhu a s medvědem

+ detaily a filmeček.

UPDATE - objevily se první artworky, které napovídají, že hra by se měla odehrávat nově na sněhu a bojovat se v ní s Medvědem. Že by tedy zasazení někam do hor Kanady...?

Rise of the Tomb Raider je nový díl slavné série, který byl ohlášen v pondělí na E3 konferenci Microsoftu renderovaným filmečkem, leč vyjde až o Vánocích 2015.

Square Enix krátce po skončení poněkud tajemné prezentace na tiskovce Microsoftu dodatečně potvrdili, že skutečně jde o plnohodnotné pokračování, čili velký díl, opět z dílny studia Crystal Dynamics, kteří tvrdí, že hra redefinuje žánr survival akce.

"V minulém dobrodružství se z Lary Croft stala trosečnice, která ochutnala tajný svět. V pokračování musí využít nabyté schopnosti a důvtip, získat důvěru od nových přátel a přijmout svůj osud," píše se v oficiálním oznámení.

Díky výkonu nových konzolí a síly vlastního Foundation enginu mají být adrenalinové akční momenty ještě epičtější. Hra se bude odehrávat ve vícero různých lokacích okolo celého světa, které budete prozkoumávat a budou třikrát větší než minule.

"Naši herci budou konkurovat renderovaným filmečkům, když Rise of the Tomb Raider bude stavět na základech, které udělaly z předchůdce úspěch. Jako předloha pro hrdinku se vrátí Camilla Luddington, stejně jako oceňovaná britská spisovatelka Rhianna Pratchett starající se o příběh," zakončuje tiskovka.

Watch on YouTube

Chystá se i další hra z této značky - Lara Croft and the Temple of Osiris.

Read this next