Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3 na dlouhé projížďce na koni městem Novigrad

Přes 10 minut nových záběrů z E3 dema.

E3 demo pokračuje tam, kde pondělní lov gryfa skončil. Geralt i s kořistí přijíždí na koni do města Novigrad, kde předá hlavu gryfa zadavateli úkolu.

Watch on YouTube

Novigrad je největším městem ve hře, kde žije několik tisíc obyvatel a vévodí mu hrad s vodním příkopem okolo. Prostředí ohromí důrazem na drobné detaily pro uvěřitelnost, jako jsou tekoucí potůček či lidé jdoucí si za svými denními povinnostmi ve fungujícím ekosystému. Najdete tu slaměné střechy chaloupek z cihel, obchody, umělce, všechny guildy, hospody, rybí trh, nevěstince i nejdůležitější přístav na severu.

Každá ze čtyř čtvrtí města (chudá, bohatá, přístav a s nevěstnici) má být něčím jiným charakteristická, takový svět ve světě. Zároveň jde o místo, které přetéká úkoly, a musíte dávat pozor, který přijmete, protože si tím uzavřete přístup k některým dalším úkolům a vaše rozhodnutí budou mít velký vliv na příští dobrodružství. Potkáte-li správné lidi, můžete získat speciální zbraně či výbavu. V závěru dojde na rozhovor uvnitř nevěstince, kde se Geralt dozví nové informace o následujícím úkolu o hledání vášnivé holky, kterou asi znáte - Ciri. Vybíhá proto už po svých ven z města na most, kde se ještě pokochá výhledem na famózní středověké panorama, než pokračuje v padesátihodinovém hlavním příběhu.

Watch on YouTube

Druhou novou ukázkou z PC verze Zaklínače 3 je navazující část hry s pohybem po zamlžených bažinách v Zemi nikoho, kde si nejprve za pomoci zaklínačských schopností nechá zobrazit drobné stopy v prostředí. Zavedou ho za nemluvící lesní dívkou s čelenkou z klacku ve vlasech, která mu pomůže v pátrání po cíli, po cestě ale potkají několik kreatur. Tito utopenci, kteří vstali z mrtvol pohřbených do vody, což je prý pro strážné či vesničany nejpohodlnější způsob, jak se těl zbavit, přepadávají dobrodruhy.

V nepřehledné členité divočině je potom výrazně červeně označeno místo, kudy lze vylézt nahoru, zatímco za krásného západu slunce okolo poletují hejna ptáků či gryfové.

Watch on YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments