If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zaklínač 3: příběhové knížečky, průběh lovu monster, přednastavení světa

Kupa dalších detailů + staronové E3 obrázky.

Další den, další novinky o Zaklínači 3. Po projížďce na koni Novigradem, toulání se bažinami či lovu gryfa se tentokrát jedná o upřesnění některých herních mechanismů.

V obrazovkách při nahrávání nebo v deníčku najdete tzv. storyboardy, kreslené a animované příběhové knížečky, které sesumírují dosavadní vývoj příběhu a samy se aktualizují po dosažení každého významného milníku. Pomohou hráčům orientovat se v příběhu a motivují k postupu, pokud by je rušily vedlejší aktivity, třeba lov monster.

Průběh těchto questů budou rozděleny do několika etap. Nejprve se od někoho dozvíte informace o monstru, které způsobuje potíže. Jakmile ho identifikujete, budete mít po ruce speciální panel s přehledem veškerých detailů, které jste dosud vypátrali, včetně rad, jak na něj. Čím více rad seženete, ať už načtených z knížek, pátráním nebo z dřívějších zkušeností s podobnými monstry, tím samozřejmě lépe, když budete znát jeho slabá a silná místa, speciální schopnosti atd. Po návratu s trofejí budete dokonce schopni vyjednávat se zadavatelem úkolu o výši vaší odměny.

Že se Zaklínač 3 snaží být srozumitelnější nováčkům, což není nic špatného, dokazuje i jedna uvažovaná vlastnost v CD Projektu Red. Byl by to systém, který by hráčům, kteří nemají uložené pozice z dvojky, dovolil definovat situaci v herním světě a to vybráním různých voleb v rozhovorech v takovém prologu trojky. Vývojáři však zatím nejsou pevně rozhodnutí o implementaci tohoto nápadu.

S obtížností to bude fungovat podobně jako v Gothicu, že v různých oblastech hry se vyskytují různě obtížní protivníci. Svou pouť začnete v Zemi nikoho, jelikož je ale hra otevřená, můžete hned vyrazit na souostroví Skellige, jen musíte počítat s tím, že tam budou tuzí nepřátelé. V každé oblasti také budou žít extrémně silná monstra, která hlídají nějaké cenné předměty, ale jejich zabití přinese více zkušenostních bodů.

A co ještě zbývá do vydání Zaklínače 3 v únoru 2015? Vyladění kódu, opravy cutscén, chyb a celkové testování. Sběratelská edice pro PS4 a PC je jinak vyprodaná už i ve světě. A víte, že ze Soundcloudu si můžete stáhnout hudbu od polské folkové skupiny Percival, která ohromila v traileru Sword of Destiny z minulého týdne?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments