Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Počkat se vyplatilo: Výhodné balení Xbox One pro ČR

Za 11 tisíc se dvěma hrami FIFA 15 a Forza 5.

Přesně něco takového atraktivního Xbox One potřeboval, aby rychleji smazal handicap mající na trhu za rychle rozšířenou PS4. Domácí pobočka Microsoftu dnes odpoledne oficiálně oznámila balení konzole Xbox One, která budou k dispozici v den české premiéry 5. září letošního roku.

Za doporučenou maloobchodní cenu 10 999 Kč dostanete v zelené krabici Xbox One (model bez Kinectu) dvě plné hry: závody Forza Motorsport 5 a chystaný fotbal FIFA 15 (včerejší video) společně se čtrnáctidenním zlatým členstvím na Xbox Live. Obě hry jsou digitální verze, čili FIFA 15 (speciální "value" edice) bude k downloadu až od půlnoci na 26. září, kdy ji EA oficiálně vypustí.

Druhým novým bundlem bude v černé krabici Xbox One už se senzorem Kinect + opět dvě plné hry FIFA 15 a taneční Dance Central Spotlight (plánovaný na září) za 13 999 Kč, zase s tím 14-denním Goldem pro nové členy. Bylo zdůrazněno, že výše zmíněná nabídka se týká jen předobjednávek konzole, tzn. nemusí být platná i později (viz ceník níže s totožnými cenami, ale už bez her). V obou bundlech je 500GB hard disk, Blu-ray přehrávač, vestavěná Wi-FI, bezdrátový ovladač, HDMI kabel a drátový headset.

Aktualizace 2.7. - obě balení už jsou dostupná na Xzone za sníženou cenu 10 690 Kč a 13 690 Kč.

Pro srovnání, PlayStation 4 v ČR dnes stojí na vstupní hranici 10 790 Kč, ale nedostanete k ní od Sony žádnou plnou hru (jen kamerku). Hry se nacházejí až v bundlech za necelých 12 tisíc, buď provedení s Watch Dogs, inFamous Second Son, The Last of Us Remastered (konec července), avšak ne dvě plné hry v celkové hodnotě tří tisíc korun jako aktuálně u Xbox One za 11 tisíc. Ve Skandinávii tyto nové bundly stojí 400 a 500 eur, tzn. přesný ekvivalent při přepočtu na koruny.

A proč že se vyplatilo počkat třičtvrtě roku? Vloni v listopadu stál Xbox One (s ne každým úplně chtěným Kinectem) v západní Evropě 500 eur (14 tisíc korun) a zákazník si mohl vybrat jen mezi variantou s minulým ročníkem FIFA 14 nebo s Forza 5 (příp. v březnu ještě s TitanFall), ale obvykle nedostal obě hry souběžně, jako tomu teď bude v ČR či v jiných zemích z druhé vlny.

Microsoft dnes také ohlásil ceny příslušenství k Xbox One v českých korunách a potvrdil, že pětice exkluzivních first-party her z loňských Vánoc vyjde znovu v GOTY re-edicích, jak jsme psali včera, leč budou za v podstatě plnou cenu. Obsah jednotlivých GOTY balení zjišťujeme...

Read this next