Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sony: Obrovský počet majitelů PS4 ještě The Last of Us nehrál

Vysvětluje důvod pro remake.

Změna situace na konzolovém trhu ve prospěch PlayStation 4 s sebou přináší i některé kroky, které se mohou na první pohled zdát neopodstatněné, ale výrobci moc dobře vědí, proč je dělají, resp. mají pro to pádné důvody.

Sony si takto vyzobala z PlayStation Network statistická data, kolik současných majitelů PlayStation 4 zatím nehrálo předešlé exkluzivity na PS3 a nyní tím zdůvodnila, proč vzniká remake Remastered na PS4.

"Obrovský podíl hráčů na PS4 ještě vůbec s The Last of Us nemá zkušenost. Bylo by od nás téměř nefér, pokud bychom našim novým příznivcům neumožnili hrát hru jako právě tuto," prohlásil Josh Walker, produktový manažer evropské Sony pro MCV.

Podle něj to dokládá, že mnoho hráčů poslední dobou přešlo na PlayStation 4 z jiných platforem a chtějí je touto konverzí pořádně přivítat.

Je však zjevné, že se jedná pouze o dodatečně vymyšlené marketingové zdůvodnění, protože jak víme, Naughty Dog začali na The Last of Us pro PS4 pracovat už vloni v létě, kdy ještě nemohli znát statistiku uživatelů PS4, když ta nebyla v té době na trhu.

Konverze Remastered vyjde už 29. července v češtině a u nás bude stát nižší cenu (jen 1149 Kč) oproti zbytku Evropy, kde má standardně vysokou cenovku 55 eur.

Starší trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Last of Us

PS3

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments