Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gearbox oznámil FPS MOBA Battleborn

Ambiciozní nová značka pro Take 2.

Tvůrci série Borderlands či Aliens: Colonial Marines dnes překvapili odhalením zbrusu nové značky Battleborn pro PC, PS4 a X1, kterou jim opět vydá Take 2.

Žánrově půjde o MOBA FPS, čili střety týmů pěti hráčů proti pěti v intergalaktické bitevní aréně se sbíráním předmětů, RPG prvky a sledováním všeho z vlastních očí. Hratelnost si má vzít tempo stříleček a strategické prvky i rychlé levelování z League of Legends či DOTA 2. Rivalové se budou honit v džunglích nebo pouštích, kde potkají i nezaujaté NPC nohsledy. První oznámený kompetitivní režim se jmenuje Incursion.

Watch on YouTube

Sci-fi příběh má být dramatický a trochu připomíná Wildstar, když staví na neslučitelných hrdinech a soupeřících frakcích, od nesmrtelných samurajů až po obry s minigunem, kteří bojují o poslední planetu v kosmu. Tato až absurdní zápletka má otevřít dveře kreativitě tvůrců a dovolit jim vytvořit pestrou škálu mnoha hratelných postav, které prý působí, jako když pochází z několika různých her. Také to ve vás evokuje konkurenční MOBA Heroes of the Storm, původní Blizzard All-Stars, s postavami z různých sérií?

Například vesmírný mariňák prý připomene typickou moderní střílečku a elfská lovkyně zasype ostatní deštěm šípů jako v typickém fantasy. Hrdinové se budou v každém zápasu svižně zlepšovat až na 20. level po zjednodušeném stromu schopností a s přizpůsobitelnými schopnostmi, které vám odemknou různé styly hraní. "Představte si archetyp postavy, se kterým jste se vždycky chtěli utkat proti někomu diametrálně odlišnému, a právě o tom Bloodborn bude," tvrdí Game Informer a brzy přinese jeho podrobné představení.

Vedle toho ve hře najdete i plnohodnotnou kooperativní kampaň pro pětici hráčů, plnou humoru, jaký je Gearboxu vlastní. To může obhájit již potvrzený prodej krabicovky za peníze v kamenných obchodech a nikoli jen šíření formou Free-2-Play (o tom zatím nikde nezazněl ani slůvko), jak funguje většina ostatních MOBA na stále plnějším trhu.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battleborn

PS4, Xbox One, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments