Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Microsoft už pracuje na příští generaci Xboxu

A popřel změnu plánů s vývojářským X1.

Fanouškovský koncept Xbox One.

Není ničím neobvyklým, že se na nových produktech pracuje mnoho let dopředu, jinak to ani ostatně nejde, přesto to stojí za zmínku vzhledem k teprve nedávnému uvedení Xbox One.

Microsoft dnes vypsal inzerát, v němž hledá designéra, "který mu pomůže vytvořit zábavní hardware příští generace". Správný kandidát prý osobně přispěje svou kreativitou a podílení se na designu či prototypech při vyhovění obchodním potřebám společnosti.

Mezitím Martin Fuller z technologického oddělení Microsoftu včera řekl médiím na konferenci Develop, že už neplánují povolit přeměnu standardních modelů Xbox One na vývojářské konzole, jak se s tím počítalo. Prý tento už oznámený nápad zkoumali, ale dospěli k závěru, že ho nakonec neuskuteční, aniž by vysvětlovali proč.

Když se toho média chytila a začala to nazývat další otočkou o 180 stupňů, jakých už Microsoft předvedl několik, zaznělo oficiální dementování výroku. "Tato slova nebyla přesná. Nadále zůstáváme odhodláni v poskytování vývojářům těch nejlepších způsobů pro vývoj her na Xbox One."

Read this next