Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dobré ráno s Eurogamerem, úterý 15. července

Mass Effect 4, datum GTA 5 PC, nástupce Shieldu, otevřená beta PS Now, Fallout 4 a Gamescom...

"Dobré ráno s Eurogamerem" vychází ve všední dny obvykle v 6:15 nebo v 9:15 a stručně shrnuje poslední aktuality z videoherního světa, abyste měli co číst cestou do školy, zaměstnání nebo doma u snídaně. Doporučujeme vám také přihlásit se k odběru pravidelného emailového newsletteru.

- Koncem července se dozvíme nové informace o Mass Effect 4. Na Comic-Conu v San Diegu totiž BioWare pořádají speciální panel o budoucnosti této série, kde budou přítomni producenti, hlavní animátor a komunitní manažer.

- Dánský obchod začal uvádět datum vydání Grand Theft Auto 5 pro PC, PS4 a X1 na polovinu listopadu letošního roku. Není jasné, jestli to je nějaké insiderské info nebo pouhý odhad. Každopádně Take 2 ho asi nepotřebují v předešlém fiskálu, když v říjnu mají řadu jiných her.

- Fallout 4 na Gamescomu? Nic takového. "Budeme tam mít The Evil Within a The Elder Scrolls Online, takže to můžete přestat zkoumat," řekl marketingový šéf Bethesdy.

- Podle zdroje BBC chystá Nvidia po Shieldu další herní mašinku na Androidu. Podobně jako minule ji prý budete moci propojit s grafickou kartou ve vašem domácím PC, abyste využili její výpočetní výkon pro hraní někde úplně jinde. Nvidia má též nabídnot levný přídavný ovladač pro androidí hry, který má údajně umět i streamovat PC hry do TV přes HDMI.

- Uniklý dopis od vedoucího GameStopu odhalil, že beta Destiny má mít čtyři příběhové kapitoly, čtyři multiplayerové mapy, kooperativní mód Strike a rozsáhlý otevřený svět. Její velikost na PS4 je prý 14 GB a na X1 o 2 GB méně.

- Pravděpodobně časem vznikne port Elite: Dangerous pro PS4 a X1. Tvůrce řekl, že by byli hloupí, pokud by je neudělali.

- Na spadnutí má být nextgen port DmC Devil May Cry: jeden ruský obchod totiž nabízí Ultimate verzi pro PS4 a X1, kterou pro věrohodnost doprovodil i obalem. Že by snad ohlášení na Gamescomu?

- Otevřená beta streamovací služby PlayStation Now se spustí 31. července, oznámila Sony. Dovolí hrát vybrané PS3 hry na PS4 či streamovat do podporovaného zařízení TV flmy, seriály či hudbu.

- Vedoucí autor Payday 2 se rozhodl opustit svět AAA her a založil si vlastní studio pro indie tituly. To není taková katastrofa jako odchod šéfa Homefront: The Revolution, což prohloubilo problémy britské pobočky Cryteku.

- Team 17 prozradili, že kdysi málem přišli o svou cennou značku Worms, díky níž přežívají dodnes: Na konci devadesátých let si prý vymohli dodatečné prostředky na vývoj od vydavatele jen díky klauzuli, ve které souhlasili s tím, že pokud hra nedosáhne za úvodní rok stanovených tržeb, přenechají značku Worms vydavateli. Cíl se podařilo naplnit o pouhá dvě procenta.

- Andrew House ze Sony nevyloučil oživení některých starých postaviček z jejich sérií, například Crash Bandicoot nebo Spyro the Dragon, podobně jako Nintendo neustále recykluje Zeldu či Mária. Že by něco takového nyní kutil Mark Cerny, tvůrce Knack, který dle vlastních slov vyvíjí nějakou novou PS4 hru?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments