Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA nečekaně odkládají Dragon Age a Battlefield Hardline

Druhá hra dokonce až příští rok.

EA před okamžikem zveřejnili finanční výsledky za minulé čtvrtletí, které jsou tak dobré a vezou se na vlně nových trendů v branži, že si mohli dovolit odložit dvojici jejich nejočekávanějších podzimních her.

Dragon Age Inquisition tak nevyjde v půlce října, nýbrž 21. listopadu. Mnohem větší odsun postihl Battlefield Hardline, který namísto října dostaneme až začátkem příštího roku, konkrétně někdy mezi lednem a březnem.

"Zažili jsme silný úvod nového fiskálního roku, kdy jsme překonali odhadované výsledky a meziročně zajistili růst tržeb o 57 procent. Vděčíme za to kombinaci růstu příjmů, vyšším maržím a nižším provozním nákladům," komentoval to finanční šéf EA. Za "viníky" tohoto jarního úspěchu poděkoval Titanfall, fotbalové hře k MS v Brazílii, FIFA 14, EA Sports UFC a také Ultimate Team módům pro NHL, FIFA a Madden, které dosáhly obrovských nárůstů.

Visceral Games tak budou mít mnohem více času na implementování všech požadovaných změndo BF Hardline, které komunita po testování červnové bety požadovala. Přesně tím to také bylo oficiálně zdůvodněno, tedy že EA tímto krokem reagují na ohlasy zákazníků. Společně s ujištěním, že tvůrci potřebují více času pro to, aby se neopakoval zpackaný start jako u Battlefieldu 4. Za to jim asi komunita připíše jedno malé nevýznamné plus.

U Dragon Age může jít o snahu vyhnout se ukrutně přeplněnému začátku října, kde se sešel rekordní počet nových her, ačkoli u něj jsme žádné vysvětlení neslyšeli.

EA si přesto nemusejí nijak stěžovat, že by trpěli nedostatkem zásadních titulů, jen v tomto čtvrtletí uvedou The Sims 4, Madden NFL 15, NHL 15 a FIFA 15.

E3 trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Battlefield Hardline

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Dragon Age: Inquisition

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments