If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Suspendovaná ukrajinská hra Areal pokračuje na vlastní pěst

Stala se prý obětí spiknutí.

Ukrajinské studio pojmenované West Games se sídlem v Las Vegas (nevyvolává už jen toto silné podezření?) si chtělo zajistit publicitu, když citovalo údajný dopis Putina a nyní se ji dočkalo. Negativní reklama je totiž také reklama a ve výsledku ze všech kauz může financování projektu Areal jedině těžit, což ostatně potvrdili i tvůrci, podle nichž peníze začaly proudit až poté, co o Areal napsalo asi tisicí zpravodajských serverů z celého světa.

Kickstarter se totiž včera po několika podivnostech rozhodl k nezvyklému kroku, kterým je suspendování celé kampaně na tohoto údajného duchovního nástupce Stalkera. Zdůvodnil to pouze odkazem na porušení nějakých podmínek používání služby, čímž mohl myslet třeba velice vysoké příspěvky na poslední chvíli a zvláštně se vyvíjející graf financování od podporovatelů.

Vývojářský deníček

Co na to říká šéf firmy Eugene Kim? Podle něj jde o spiknutí pocházející od jiných studií, která o sobě rovněž říkají, resp. žijí z toho, že kutí pokračování Stalkera, např. Survarium, a cítí se prý být vznikem Areal ohroženi. Na 16 tisíci nesnášenlivých příspěvcích, což je opravdu hodně vzhledem ke všem okolnostem, se údajně podepsala i válka mezi Ukrajinou a Ruskem.

West Games proto dnes bleskově zareagovali spuštěním nové kampaně na Areal přímo na jejich oficiální stránce, kde se dá přispět kreditní kartou (kdo by to po všech událostech riskoval?), nemá žádnou cílovou částku ani omezení termínem.

Pokud vás tato kauza zaujala, doporučujeme článek Kotaku, který se pozastavuje i nad tím, jestli je možné za 50 tisíc dolarů, tedy jen milion českých korun, vyrobit hru v otevřeném světě se všemi slibovanými vlastnostmi. Vývojáři oponují, že více peněz nepotřebují, protože je mají zajištěné z jiných zdrojů, tedy něco jako domácí Kingdom Come. Z Areal prý zatím více neukázali, protože to jednoduše ještě není hotovo, teprve je ve fázi prealfa.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article
Awaiting cover image

Areal

PC

Related topics
PC
About the Author

Redakce

Contributor

Comments