Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PREVIEW Assassins Creed Rogue

Spousta detailů, obrázky, filmeček, obal...

Odpolední únik přiměl UbiSoft k oficiálnímu potvrzení Assassins Creed Rogue. Vyjde skutečně toho 11. listopadu jen pro PS3 a X360, nikoli pro PC. Vývoj řídí pobočka v bulharské Sofii, které pomáhají ostatní studia. Zpočátku se hra jevila jen jako taková nadbytečná old-gen odnož, ale po zdejším odhalení všech detailů ji možná budou majitelé nextgenu a PC docela závidět - čtěte níže.

Časově bude Rogue zasazeno do poloviny 18. století během Sedmileté války (dovedla Francii do finančních potíží, tudíž tu prý existuje i jistá souvislost s AC Unity). Navštívíte zamrzlý severní Atlantik i s polární září, dále Appalačské údolí na východě USA a také New York. Výrobce uvádí, že to budou tři rozlehlá otevřená prostředí: oceán s ledovým vichrem a plujícími ledovci, dále nedotčená příroda okolo řeky (obdoba divočiny Frontier z AC3, ale kombinovaná s větší vodní plochou) a konečně New York, prý zrekonstruovaný tak, aby odpovídal skutečné podobě města z 18. století.

Jak se vědělo ze spekulací, opravdu se stanete templářem jménem Shay Patrick Cormac, který přetrpí zradu bratrstva a stane se proto lovcem assassinů. Budete svědky jeho proměny z původně dobrodružného assasína ve zlověstného a odhodlaného Templáře, který ovládá nějaké dosud nespatřené schopnosti. Zdokonalení dozná orlí zrak (eagle vision) pro vaši ochranu před nepřáteli, kteří nepozorovaně splynuli s davem, či detekci těch schovaných ve stínech či na střechách.

Hratelnostně se slibuje návrat námořní části z minulých dílů, který bude v Rogue vylepšený, např. pobyt ve studené vodě se má nějak lišit od té teplé minule v Karibiku. S novou lodí Morrigan si proklestíte cestu skrz zamrzlý oceán a také úzkým údolím řeky. Arktické prostředí jinak můžete využít ve svůj prospěch, když kupříkladu zničíte plovoucí ledovce pro najití něčeho zajímavého či přes ně nečekaně přepadnete cizí loď.

V boji na moři můžete využít novou obrannou taktiku v moment, kdy se assassíni pokusí vtrhnout na vaši palubu a vyhodit posádku, takže prý musíte rychle reagovat, abyste neztratili příliš mnoho námořníků. Dostanete také k dispozici nové zbraně pro pronásledování či přechytračení nepřátel, konkrétně zápalný olej, který za sebou nechává hořící stopu a zapálíte s ním takto i nepřátelskou loď. Nebo tzv. puckle gun, která střílí v rychlém tempu, údajně trochu jako kulomet. Shay disponuje i smrtonosnou vzdušnou riflí pro boj na blízko i na dálku, nebo třeba speciálními granáty pro zmatení protivníků.

"Víme, že na platformách PS3 a X360 stále ještě máme spoustu fanoušků série, kteří by si letos chtěli zahrát nový díl," komentoval zrod hry ředitel tvůrců Martin Capel. Assassins Creed Rogue podle něj završí severoamerickou ságu, která započala v AC3 a AC4 Black Flag, když má zásadní vazbu na příběh Kenwaye. Poskytne prý hráčům na starých konzolích jedinečnou příležitost zahrát si v sérii vůbec poprvé za Templáře, jak si to mnoho příznivců přálo.

Tady je oznamovací filmeček v plné kvalitě už přímo od UbiSoftu:

Watch on YouTube

UPDATE - článek byl aktualizován o spoustu dalších informací a obrazových materiálů. Ty další přinese časopis Game Informer, viz jeho deníček s tvůrci níže.

Watch on YouTube

Read this next