Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V příštím roce zastaví UbiSoft podporu PS3 a X360

Má k tomu jediný důvod.

Protože se nové konzole PlayStation 4 a Xbox One prodávají velice rychle (15+ milionů kusů za úvodních devět měsíců), čímž překonávají veškeré předpoklady, přimělo to UbiSoft k oznámení, které nepotěší majitele starých konzolí. Pokrok ale nezastaví.

"Letos to je ještě v pohodě, ale během roku 2015 ukončíme podporu PS3 / X360 a kompletně se přesuneme na nový hardware," řekl šéf firmy Yves Guillemot pro GameInformer.

Z těchto slov není moc zřetelné, jak ho interpretovat: jestli tím myslel, že přestanou vydávat PS3 a X360 verze multiplatformních her už třeba na jaře 2015 nebo zda i příští Vánoce ještě něco naposledy vydají?

Jisté je, že po 31. prosinci 2015 už od nich nic pro staré konzole neuvidíme, jelikož prý bude "velmi obtížné vyrábět něco pro staré systémy".

Mimochodem to také může vysvětlovat, proč letos budou dva Assasíni naráz. Rogue klidně původně mohlo být zamýšleno až jako díl z roku 2015, ale tou dobou už budou staré konzole neaktuální, tudíž to může nutit k uvolnění hry letos, aby se nemusela předělávat. UbiSoft to přímo neřekl, jen to k těmto myšlenkám svádí.

Francouzský vydavatel také dodal, že Watch Dogs jsou jedinou dospělou hrou, kterou vypustí na Wii U. Vypozoroval totiž z minulých dílů, že lidé s konzolemi od Nintenda vůbec nekupují sérii Assassins Creed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Assassin's Creed Rogue

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments