If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Sponzorována čeština pro GTA 5 na PC

Xzone podpoří autory za dohodlou exkluzivitu.

Vlastní zpráva - Obchod Xzone před okamžikem oznámil, že se stal sponzorem neoficiální češtiny pro PC verzi Grand Theft Auto 5. Po ní všichni dlouho volali, ale Rockstar byl neoblomný s jejím povolením domácímu distributorovi, který by samozřejmě tento bestseller z PS3/X360 lokalizoval strašně rád, akorát nezáleží pouze na něm.

Obchod se tedy dohodl s autory fanouškovského překladu z této stránky, kteří nabádají k nákupu právě na Xzone, čímž jistou formou podpoříte i je, a jako bonus ještě dostanete ten hrníček.

"Na češtině se teď již pilně pracuje a mohla by být hotova do měsíce od vydání hry," naznačuje Xzone předpokládané dokončení, ačkoli zatím stále oficiálně nevíme, kdy vlastně konverze vyjde. Mluví se nejčastěji o začátku listopadu, čili překlad by při dobré konstelaci mohl být takovým vánočním dárkem pro neangličtináře na počítačích.

A jak se bude tato neoficiální čeština pro GTA 5 PC šířit? Jako obvykle asi nějaká časová exkluzivita Xzone: "Čeština ve formě patche pak bude exkluzivně ke stažení ze zákaznické sekce nebo na emailu."

"Datum vydání češtiny oznámíme, až si budeme jisti, že je připravena a kompletní," nechávají si raději otevřená zadní vrátka samotní autoři lokalizace. Nicméně mohou být docela sebevědomí: na překladu pracují už skoro rok na základě textů z konzolové verze GTA 5, viz následující zkušební video z X360 hry.

Cover image for YouTube video[Gameplay] GTA V CZ Část 5

Navíc 19. srpna hlásili, že všechny hlavní texty už jsou přeloženy a že zbývá dodělat jen zlomek korekcí. Teprve potom se pustili do shánění partnera, což je férové. Riziko každopádně představuje, pokud by se texty v PC konverzi nějak výrazně změnily (může se klidně stát) nebo je do hry nešlo dostat zpět např. při jiném formátu souborů či jejich ověřování kvůli hrozbě cheatování v mulťáku sdílejícím ta samá zdrojová data.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments