Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Upozornění ohledně požadavků Metro Redux

Plus patch přidávající efekty + Lets Play.

Cenega na jejím Facebooku dala férově na vědomí jednu informaci, o které se navzdory uvádění v HW nárocích na Steamu tolik nevědělo, i kvůli absenci této zmínky v červencových novinkách, a někdo by na ni mohl doplatit:

"Ke spuštění Metro Redux sice nepotřebujete superpočítač, ale jedno nepříjemné omezení tu je: PC hru nespustíte na 32bitových operačních systémech."

Pro úplnost tlumočíme, že hra vyžaduje operační systém Windows Vista, 7 nebo 8 (pouze 64bitové verze), dvoujádrový procesor typu 2.2+ GHz, 2 GB RAM, grafickou kartu s podporou rozhraní DirectX 10 a Shader Model 3 (například GeForce 8800 GT 512 MB, GeForce GTS 250 atd.), DirectX verze 10 a celkem 10 GB volného místa na harddisku. Pro aktivaci je potřeba internetové připojení a bezplatný účet služby Steam. Aktivační kód slouží ke spuštění a hraní hry výhradně na území České republiky, Slovenska, Polska a Maďarska.

V pátek, kdy Metro Redux vyšlo, se také objevil první update, který do PC verze Metro Redux přidal nová volumetrická světla. V některých prostředích starého dílu 2033 tedy budete oslepováni prosvítajícími paprsky od zdrojů světla, kterých v levelech není málo a přidává to na atmosféře.

Připomínáme také, že české titulky se vyskytují i v konzolových verzích. Naší recenzi Redux napíše Pavel Oreški někdy tento týden, neb starší review-verze na jeho počítači odmítala fungovat a nepodařilo se ji zprovoznit ani po spolupráci s Nvidií. Zatím aspoň domácí Lets Play z přeložené verze:

Watch on YouTube

Read this next