Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

NHL 15 na Xbox One u nás stojí o 600 Kč méně než na PS4

Záměr nebo jen chyba oficiálního obchodu?

Dá se to vysvětlit různě a momentálně netušíme, co za tím vězí. Každopádně na českém oficiálním Xbox One obchodě lze nyní koupit NHL 15 jen za 1199 Kč, tedy o 600 Kč levněji než digitální PlayStation 4 verze z PSN a o 500 Kč laciněji než X1 krabicovka. Pro předplatitele EA Access cena ještě spadne na 1079 Kč. Upozornil na to David Lešiga:

Zdroj obrázku: Twitter, autor: Xboxweb Facebook

I některé jiné ceny na českém Xbox Live Store, který se aktivoval po posledním updatu firmware, jsou podezřelé. Nová kompilace Metro Redux pro Xbox One je k mání pouze za 789 Kč (krabicovka běžně stojí 1099 Kč) a Murdered za nízkých 799 Kč, zatímco jiné hry tam jsou zase dražší než jinde, zejména Destiny naceněné na 1699 Kč.

Faktem je, že Xbox One dnes, v pátek 5. září oficiálně přichází na český trh, takže tento oficiální obchod by už měl být připraven na nové zákazníky. Buď Microsoft nestíhá (prý tomu tak je) a ceny teprve doladí. Nebo je to jeho nová úderná taktika, jak k této konzoli nalákat váhající hráče, kteří by na výrazně nižší ceny her než na PS4 mohli slyšet. UPDATE - dle tiskovky MS by to mělo být správně, neboť Ultimate edice stojí 1599 Kč.

Této druhé variantě by napovídala zajímavá akce Microsoftu na podporu odbytu, bohužel zatím platná jen v USA: Každý, kdo si v týdnu od 7. září do 13. září pořídí novou konzoli Xbox One, obdrží zcela zdarma jednu novou krabicovou hru pro Xbox One dle vlastního výběru (jen musí být už vydaná, neplatí pro předobjednávky, v max. ceně 60 dolarů). Kdo je chytrý, sáhne po balení konzole s Madden NFL 15 či Forza 5 a k tomu si vezme ideálně Destiny (více o akci zde).

Hodí se mimochodem také vědět, že na Xbox One se prý dají poměrně lehce změnit regiony (jen musíte zadat platnou adresu v dané zemi či použít PayPal), s čímž lze kalkulovat pro zjištění, jestli je vybraná hra levnější na americké verzi oficiálního obchodu nebo na té české.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

NHL 15

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments