If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

OFICIÁLNĚ: Grand Theft Auto 5 pro PC odloženo na 2015, nový PS4 trailer

A potvrzení termínu i obsahu konzolovek.

Patrně donucen ranním únikem, Rockstar před okamžikem oficiálně oznámil, jak to vlastně bude s vydáním očekávané konverze Grand Theft Auto 5.

Verze pro PlayStation 4 a Xbox One vyjdou přesně 18. listopadu 2014, což je úterý.

PC verze byla bohužel oficiálně odložena z podzimu na 27. ledna 2015, čili objeví se až o více než dva měsíce později. Tento krok jsme odhadovali z řady důvodů.

Načasování konzolovek do toho nejnabitějšího předvánočního období stoprocentně nepotěšilo Far Cry 4, Dragon Age: Inqusition, Project CARS, Escape Dead Island a další velké hry vycházející v ten samý den jako remaster GTA 5. A to nemluvíme o The Crew, Assassins Creed Unity, LEGO Batman 3, Halo Master Chief Collection, případně LittleBigPlanet 3 a World of Warcraft datadisku, tedy hrách naplánovaných jen týden před GTA 5 (viz release-list). Nepochybně ještě uvidíme spoustu pohybů termínů ve snaze se tomuto ukrutnému přetlaku vyhnout.

Rockstar také vypustil nový trailer z PS4 verze nazvaný A Picket Fence and a Dog Named Skip:

Cover image for YouTube videoGrand Theft Auto V: “A Picket Fence and a Dog Named Skip”

"Hra na PC, PS4 a X1 zahrne zásadní vizuální a technická vylepšení, aby byl herní svět ještě více vtahující. Vedle zvýšené dohlednosti do dálkya a vyššího rozlišení se hráči mohou těšit na nové zbraně, dopravní prostředky a aktivity, více divoké zvěře, hustší provoz na silnicích, nový systém vegetace, vylepšené efekty poškození, počasí a mnohem více," potvrdil Rockstar, který zmínil i více než 100 nových skladeb a nové DJ mixy napříč stanicemi rádií.

Každý, kdo si hru předobjedná, dostane milion herních kreditů k utracení: půlku z nich v příběhovém módu a zbytek v GTA Online. Tato multiplayerová část hry bude vyšperkována rovněž: o zvýšený počet hráčů až na 30 lidí souběžně.

Veškeré přídavky budou v konverzi obsaženy též a majitelé PS3/X360 verzí budou moci přenést jejich dosažený postup i postavy v GTA Online do konverze na kteroukoli platformu. Vlastníci originálu GTA 5 ze starých konzolí budou též odměněni raritními verzemi klasických vozidel z dřívějších dílů GTA (Dukes, Dodo Seaplane) i snáze manévrovatelným modelem vzducholodi Blimp, vedlejšími aktivitami jako je fotografování zvěře či novými výzvami se střelbou, dalšími zbraněmi atd.

Ještě 16 oficiálních obrázků z konverze:

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments