Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Výčet věcí, o které je ořezána Forza Horizon 2 na X360

Není jich bohužel málo.

Tenhle podzim je mimořádně zajímavý v tom, že vedle sebe ještě naposledy vycházejí ty samé hry pro starou a novou generaci konzolí. Zatímco vloni před Vánocemi se do nextgen verzí jen na poslední chvíli přidaly nějaké efekty, aby se neřeklo, letos to už je jinak a verze pro PS4/X1 bývají těmi hlavními, pro které jsou hry navrženy. Kdežto verze pro PS3/X360 často hrají druhé housle, o čemž svědčí i jejich odklad na později, svěření externímu studiu nebo nemluvení o nich nikde dopředu, protože se není moc čím chlubit.

Proto se většinou teprve až v době vydání pokoutně dozvídáme, o co je shodně pojmenovaná hra na starých konzolích osekaná, resp. jak moc se vlastně liší od té pro nové konzole či PC. Následující seznam věcí neberte jako něco oficiálního nebo ověřeného, pochází pouze od fanouška, který údajně měl možnost porovnat hru na Xbox One i Xbox 360 více než jen formou včerejšího videosrovnání.

Forza Horizon 2 na X360 postrádá efekty počasí i možnost vyladění vozidel. Že běží v rozlišení 720p a 30fps namísto 1080p v 30fps na X1 asi nikoho nepřekvapí. Spekuluje se také o tom, že pro X360 verzi údajně nevyjdou DLC, ale to zatím není jisté.

Divné už je to, že v oldgen portu má být v tuto chvíli méně automobilů (197 oproti 220) i méně soutěží (500 oproti 700). Na X360 prý chybí i systém pro realistické křoví či trávu, Drivataři i realističtější fyzika (na X360 se údajně využívá jen ta z Horizon 1, kdežto na X1 má být základem ta nová z Forza Motorsport 5, jen trochu upravená).

Vozidla na staré konzoli mají být pouze převodem z předešlých dílů série Forza, zatímco na Xbox One být plně přemodelované a s více detaily. Zážitek může kazit i to, že na X360 je mnohem více loadovacích obrazovek a že v multiplayeru nemůžete narazit do civilního provozu na silnici, i že jste omezeni jen na závod maximálně v osmi lidech (na X1 je to až dvanáct lidí).

Michal Jonáš ještě doplnil, že u silnice je v X360 verzi více svodidel než na X1, že tam chybí setkání aut i ukazatele cíle jízdy či závodu v podobě vertikální linky v dálce. Zase ale má X360 obsahovat více balonů na obloze, více laserů a petard při závodech.

Read this next