Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Změnil se nějak přístup CD Projektu k DRM a DLC?

Jak to bude u Zaklínače 3.

Z malé a neznámé polské firmičky (tématický článek) vystoupal CD Projekt až na samotný herní Olymp. Postupem času se pustil do mobilních her i dalších aktivit, které dříve odmítal.

Nezměnil se tedy náhodou nějak i jeho přístup k protipirátské ochraně a placení za přídavky? Nestoupla mu sláva do hlavy, když je o Zaklínače 3 taková poptávka po celém světě?

Naštěstí ne, pořád razí tu samou politiku, za kterou si ho koncoví hráči tak oblíbili, protože je pravým opakem strategie velkých západních korporací:

"Pokaždé, když máme učinit nějaké rozhodnutí, je základním pravidlem, že s hráči se musí zacházet tak, jak si zaslouží. Když si tedy lidé kupují naše hry, proč bychom měli mezi ně umísťovat nějaké překážky? Beztak DRM nefunguje jako ochrana, každá hra je cracknutá během pár minut, hodin či dnů. Piráti si vždy cestu najdou," sympaticky řekl Michal Platkow-Gilewski v rozhovoru pro IGN na nedávném veletrhu EGX.

Ani s DLC pro Zaklínače 3 se nic nezmění oproti dřívějšku. CD Projekt bere DLC jako malý obsah, tisícinu z celé hry, proto se ptá, proč by měl za něco takového účtovat další peníze? Když jde o malý přídavek, mělo by to prý být vždy zdarma.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

The Witcher 3: Wild Hunt

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments