If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Finální trailer z alfy Kingdom Come i ve 4K kvalitě

Info o obsahu + graf podporovatelů dle zemí.

PR manažer studia Warhorse Jiří Rýdl nás dnes pozdě večer zasypal spoustou novinek okolo jejich historického RPG Kingdom Come: Deliverance, kvůli nimž stálo za to vylézt v nekřesťanskou hodinu z postele:

Předně to je finální verze traileru na alfu, jehož pracovní verzi jste mohli vidět v posledním videoblogu. Nyní je už hotov a hlavně dostupný i ve velmi vysokém rozlišení 4096 x 2304 k downloadu (1 GB, MP4, heslo eurogamer).

Ranná alfa verze Kingdom Come: Deliverance nabídne zatím omezený náhled na život středověkých obyvatel jedné malé vesničky uprostřed lesů. Tato základní verze bude každé dva až tři měsíce postupně doplněna o nové minihry a herní možnosti jako jsou jízda na koni, střelba z luku nebo boj s mečem.

Důvodem k vydání alfy je prý získání zpětné vazby od více než 10.000 podporovatelů, které zajímá tvorba hry již v této fázi rozpracovanosti. Díky tomu budou mít vývojáři dost času reagovat na připomínky, ať už k herním mechanismům či k historickým souvislostem. Níže nové oficiální obrázky z alfy:

"Alpha verze bude k dispozici od 22. října na Steamu všem, kdo si jako odměnu vybrali úroveň Baron nebo vyšší. Kód pro stažení hry rozešleme emailem, ale vzhledem k tomu, že emailové kontakty nemusí být aktuální, silně doporučujeme registraci na našem webu pledge.kingdomcomerpg.com, kde bude kód dostupný v profilu každého podporovatele. Alfa bude průběžně aktualizována až do vydání beta verze ve třetím čtvrtletí 2015," říkají Warhorse.

Ti také zveřejnili nové grafy odkrývající původ přispěvovatelů na Kickstarteru i na oficiální hoimepage. Jak je vidět z grafu, objem příspěvků sice v letních měsících klesal, ale po prázdninách opět nabral na akceleraci. Zatímco na Kickstarteru dominovaly příspěvky obyvatel USA, Německa, České republiky a Velké Británie, které dohromady tvořily téměř 60%, na jejich webu převládá Německo a USA, jejichž obyvatelé dělají přes polovinu podporovatelů. Přesto se Češi drží v TOP5, což není samozřejmé a autoři jsme tím velmi potěšeni.

Podle průzkumu výzkumné agentury ICO Partners patří Kingdom Come: Deliverance mezi tři hry, které letos na Kickstarteru vybraly více než 500.000 dolarů a je jedinou, která vybrala více než milion. Dan Vávra jinak vystoupí 23. října v pražském Kongresovém centru na odborné konferenci Czech Internet Forum 2014 (vstupné téměř 6000 Kč), kde bude poprvé prezentovat alfaverzi a promluví též o Kickstarteru.

Jiří Rýdl ještě závěrem připomněl že díky neutuchající podpoře fanoušků vybrali i s pomocí pledge.kingdomcomerpg.com celkem dva miliony dolarů za necelých pět měsíců: "Díky tomu můžeme slíbit, že oslovíme světově uznávané herce, aby s námi spolupracovali na dabingu hry a bude-li to možné, také na samotném motion capture včetně trojrozměrných skenů obličeje. Herci by si tak ve hře mohli přímo zahrát! Podrobnosti nechceme prozradit, dokud nebudou vyřízeny potřebné administrativní záležitosti :-), ale již nyní jsme oslovili několik zajímavých osobností. Držte nám palce!"

Nový cíl se přiblíží s dosažením sumy 2,1 milionu dolarů, které by do hry přidaly ilustrovaný kodex, plný informací o zajímavých místech a významných postavách ze hry. Warhorse tak chtějí využít rozsáhlý archiv, který se jim podařilo nashromáždit a přiblížit tak hráčům pozadí historických událostí ve hře.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments