If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

UbiSoft kvůli fiasku Assassina rozjel liveblog a slibuje záplaty

Prosí o trpělivost, než ty nejzávažnější prozkoumá.

Pokles hodnoty akcií o 9 procent, kompilace chyb, reporty o propadu PS4 verze na 15fps, nelichotivé přirovnávání k Battlefieldu 4 nebo třeba glosa Forbesu o hrozbě zániku série přinutily výrobce Assassins Creed Unity, aby se k potížím konečně postavil čelem.

Dnes v pět hodin ráno rozjel speciální liveblog, prostřednictvím kterého chce častými aktualizacemi lépe komunikovat s veřejností a seznámit ji s tím, jak řeší problémy, které tímto také oficiálně přiznal.

"Chápeme, že hráči zažívají obtíže a dáváme jim tímto vědět, že nasloucháme reakcím. Náš tým intenzivně pracuje na odstranění chyb i na zvýšení výkonu hry na všech platformách," uvádí UbiSoft a přidává rozcestník na technickou podporu pro jednotlivé verze.

V textu s dnešním datem pak doporučuje, abyste si konzoli či PC připojili k internetu a nainstalovali si Day 1 update, který prý řadu věcí řeší.

"Momentálně připravujeme další update, který adresuje konkrétní chyby, včetně: propadávání Arna povrchem, padání hry při spouštění co-opu, zasekávání v seníku, zpoždění při dostávání se do hlavního menu při startu," uvádí výrobce.

Teprve ve fázi zkoumání pro budoucí updaty jsou teď ty nejzávažnější potíže: (ne)plynulost hry, grafické a kolizní chyby, Helix Credits a matchmaking v co-opu (jelikož řadě lidí se vůbec nedaří nastartovat týmovou hru s přáteli, na čemž si AC Unity v TV reklamách hodně zakládalo). Jinými slovy, k jejich nápravě v nejbližších dnech určitě nedojde, protože bude trvat, než se tento patch vyrobí a otestuje.

Nikde v těchto dvou updatech nezazněla od UbiSoftu přímo omluva. Ocenit se musí aspoň to, že jeho pracovníci vytrvale a často odpovídají na příspěvky hráčů, kterých už jsou za úvodní hodinu od spuštění liveblogu stovky. Výrobce na ně obvykle reaguje následovně a dělá tak trochu ze zákazníků betatestery: "Jsme si daného problému vědomi, prosíme o trpělivost a nahlášení chyby s co nejvíce okolnostmi do kontaktního formuláře technické podpory."

Cover image for YouTube video

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments