Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odpojte svou konzoli od internetu, radí UbiSoft pro plynulejšího Assassina

Dle testů to pomůže, ale jen trochu a někde.

Designéři prošpikovávají singleplayerové hry různými online či sociálními funkcemi, i kvůli obhajobě mikrotransakcí, ale pak jim to často škodí a způsobuje problémy, stačí vzpomenout na SimCity.

Nyní se potvrdilo, co si dosud někteří domýšleli, a to že Assassins Creed Unity na PS4 běží plynuleji, pokud máte konzoli úplně odpojenou od internetu, třeba vytáhnutím kabelu nebo vypnutím wifi.

Jednak sám UbiSoft toto řešení radí v jinak velmi dlouhém přehledu nejčastějších potíží a řešení, jako takový dočasný postup, než to opraví patchem.

Říká, že to "potenciálně může zvýšit framerate v singleplayeru". Tím, že se hra snaží neustále něco dělat na internetu (zbytečně pro účely singlu), totiž dochází k propadům snímkování i v jednodušších scénách, kde by se to dít vůbec nemělo.

Celé to je paradoxní kvůli tomu, že výzvu k odpojení říká zrovna firma, která ještě před několika lety ve starším dílu série měla požadavek na neustálé připojení k internetu při hraní kvůli ověřování originálky, než to pod tíhou potíží a po náporu zákazníků odstranila.

Nový nezávislý test Digital Foundry zjistil, že při hraní offline se na PS4 skutečně někdy dosáhne o pár snímků za vteřinu více, jak dokazují vytípané obrázky níže:

Zároveň zdůraznil, že ani odpojení od internetu trhání téměř vůbec nepomůže v pasážích, kde se na scéně vyskytuje přehnaně hodně NPC postav, tam i offline hra jede pořád pouze kolem 20fps. Digital Foundry se domnívá, že než vliv internetu, že to celé spíš je tím, v jaké kondici se zrovna nachází celá hra a v jaké sekci města se zrovna pohybujete.

To souvisí s jinou "babskou" radou, která se šíří po webu - abyste Assassins Creed Unity nehráli příliš dlouho v kuse, protože čím déle je spuštěný, o to více se prý seká. To by také vysvětlovalo, proč někomu funguje dobře a někomu na té samé konzoli hůře. Doporučuje se, abyste buď celou konzoli občas cvičně restartovali nebo abyste hru vypnuli a hned zase zapnuli, což prý zařídí, že pojede o něco plynuleji než předtím, když je "čerstvá". Video níže ukazuje, jak to v rozhraní konzole udělat:

Watch on YouTube

Více o všech problémech Unity v kompletním zpravodajství.

Read this next