If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Valve se snaží o to, aby hry na Steamu s Early Access byly kvalitnější

Už nechtějí, aby některé Early Access hry nakonec nebyly dokončené.

Investování do Early Access her na Steamu může být dost riskantní. Může se stát, že vývojáři klidně vývoj hry nakonec vzdají nebo z her může vzniknout něco jiného, než byl původní záměr. Valve se tedy rozhodli změnit pravidla Early Access her, aby podobným problémům zabránili.

Zejména je dle Valve třeba výrazně upozornit, co si hráči kupují a že stav, ve kterém je Early Access hra, může být klidně i finální stav hry. A co nesmějí vývojáři?

"Nevydávejte Early Access, pokud si nemůžete dovolit vývoj bez malých nebo nulových prodejů. Není garantováno, že se Early Access bude prodávat a pokud počítáte, že prodáte specifické množství vstupů, abyste přežili a dokončili hru, musíte přemýšlet i nad tím, co pro tým bude znamenat, když jich prodáte méně." To je jedno z pravidel, která nově přibylo a má zajistit větší kvalitu Early Access titulů.

Také už není možné prodávat jako Early Access hratelná tech dema, pouze hratelnou část hry, i třeba s chybami a bugy. "Pokud máte pouze koncept, který chcete otestovat na hráčích, je pravděpodobně příliš brzy na to prodávat Early Access," píše se v pravidlech. Na druhou stranu, hotová hra není Early Access. "Pokud už máte definovanou kompletní hratelnost a jenom hledáte někoho na finální hledání bugů, Early Access není ta správná cesta. Spíše pošlete klíče fanouškům nebo pokračujte v interním testování. Early Access je určeno proto, aby hráči mohli říct, co ve hře chtějí nebo nechtějí."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Spacebase DF-9

PC, Mac

Related topics
PC
About the Author

Ales Harazim

Contributor

Comments