If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak nakonec budou probíhat loupeže v GTA Online?

Na papíře zní jako naprostá pecka.

Producent a hlavní designér misí z Rockstaru v rozhovoru pro IGN přiznali, že rok odkládaný Heist mód do Grand Theft Auto Online jim přidělal vrásky. Vývoj těchto kooperativních loupeží se prý ukázal být mnohem složitější, než si původně mysleli, a zabral jim mnoho měsíců designování a testování.

Oproti singlu, kde to jde vyřešit přepnutím postav, šlo v mulťáku hlavně o to, aby si každý účastník připadal být stále v centru dění a měl pořád co na práci. Aby nebyl pouze dodatečnou figurkou, typicky řidič čekající u dodávky, která má lup v závěru odvézt.

Nakonec budou Heisty, kterých bude celkem pět čítajících dohromady 20 misí (prý 20 hodin hraní), fungovat takto: potřebujete čtyři hráče s hodnocením aspoň 12, z nichž jeden bude vůdce, který musí vlastnit apartmán, kde se sejdete a naplánujete si celou akci na tabuli. Tento vůdce si vybere tým a rozdělí úkoly, ale zároveň musí veškeré přípravy zafinancovat a odměnu dostane až po úspěšném dokončení celé loupeže. Oproti tomu běžní členové gangu získají peníze i za přípravné úkoly.

Některé mise prý budou od hráčů vyžadovat, aby fungovali jako tým, jindy se zase ujmou specifických rolí, jako je hackování nebo ovládání davu. V jedné přípravné misi tak někteří musejí ukrást dodávku od cizího gangu, zatímco jiní se v tu samou chvíli musejí vloupat do policejní stanice, k čemuž bude potřeba efektivní komunikace a kooperativní souhra.

V završení Heistu ve velkém finále pak navštívíte nějaké překvapivé nové lokace, budete mít interakce s postavami z příběhu a využijete nová vozidla, zbraně či předměty. Tvůrci říkají, že se snažili o co nejpestřejší a nejzábavnější náplň s vysokou znovuhratelností, takže se klidně můžete vrátit a zkusit si to samé z jiné pozice pro úplně odlišný zážitek, i třeba díky časté možnosti volby, nastavení obtížnosti, citlivě umístěným checkpointům i hraní s otevřeným koncem. Pokud jste už jednou misi absolvovali, bude dokonce možné přeskočit delší řízení k cíli.

Závěrem připomínáme, že tento velmi lákavý mód do GTA Online dostanou všichni majitelé GTA 5 zdarma formou updatu někdy začátkem příštího roku, a to ve verzích pro PC, PS4, PS3, X360 a X1, čili vyjde nejdříve po konci lednu. Více na IGN.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
About the Author

Redakce

Contributor

Comments