Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

The Elder Scrolls Online ruší předplatné nejdelšího typu

Naznačuje to přiblížení přechodu na F2P.

Beze slova vysvětlení či jakéhokoli oficiálního komentáře došlo k něčemu, co posiluje hlasy o možném přechodu dubnového MMORPG The Elder Scrolls Online (recenze) na obchodní model Free-2-Play.

Bethesda potichu zrušila možnost půlročního předplatného pro její zákazníky. Nadále jim zůstávají k dispozici jen kratší úvazky: buď 30-denní nebo 90-denní, které ale nejsou tak finančně výhodné.

Podle mnohých to signalizuje, že s vydáním odložené PS4/X1 konverze na jaře by mohlo dojít k upuštění od povinného předplatného a změně fungování buď na hybrídní nebo F2P. Že by se pak výrobci nechtělo řešit vracení lidem poměrné části peněz za nevyčerpané období?

Administrátor francouzského oficiálního fóra tento krok zdůvodnil ve smyslu, že prý zjistili, že hráči preferují měsíční nebo čtvrtletní období. Jeho příspěvky byly ale později smazány.

Všeobecně se má za to, že na konzolích nebude TESO vyžadovat měsíční poplatky, protože pak by hráči museli platit za jednu věc dvakrát: za hru a pak ještě za PS Plus či Xbox Live Gold, protože Sony a Microsoft nechtějí dělat žádné výjimky ani se dělit o peníze z těchto služeb.

Read this next