If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Kde byste si přáli příští díl Far Cry, ptá se UbiSoft

Jurský park, Peru nebo Divoký západ?

Vlastní zpráva - Vybraným zákazníkům listopadového Far Cry 4 přišel od UbiSoftu v minulých týdnech na mail dotazník, ve kterém zjišťuje jejich názory na potenciální zasazení příštího dílu. Podobné průzkumy pořádal francouzský výrobce už v minulých letech a námětem hry se pak vždy jedna z nabízených odpovědí opravdu stala (např. Americká revoluce v AC3, Viktoriánské období ve Victory či důraz na co-op v Unity).

Oslovení respondenti, kteří s tímto objevem kontaktovali Eurogamer, si mají vybrat tři z deseti možných témat, o kterých zřejmě UbiSoft vážně uvažuje, že by je spojil s ještě neohlášeným pátým velkým dílem Far Cry za pár let.

Na výběr jsou skutečné lokace, jako Peru či Aljaška. Zavítání na virtuální Machu Picchu by jistě bylo životním zážitkem jako v reálu a reklamou na tento div světa, kam byste tím pádem nepotřebovali drahou vstupenku ani nemuseli řešit kapacitu jen dvou tisíc návštěvníků denně. Leč na tuhle variantu bychom si moc nevsadili, protože horské masivy And či lesy na Aljašce jsou až moc podobné Himalájím z minulé čtyřky, nehledě na podobně chudé domorodce jako v Nepálu. Na druhou stranu, součástí Peru je i amazonská džungle, pobřeží Pacifiku, dokaz Inků a historické stavby od Španělů, takže by tam hra klidně mohla být dostatečně pestrá.

Jinou možností je ostrov ala Jurský park s dinosaury a jinými prehistorickými ještěry, kterým by se série tak trochu vrátila k jedničce s mutanty od Cryteku, jen s modernější grafikou (viz i zajímavý projekt na CryEngine), ale odvrátila by se od pozdějšího důrazu na realističnost. Nebo co takové vybíjení upírů a zombíků? Ne, tahle značka má na víc než jen přejímat před pár lety populární náměty, které se pak musely povinně vyskytnout snad v každé hře a už jsou dost opotřebované.

UbiSoft dal do placu i dvě historická témata: válku ve Vietnamu nebo špagetový western na Divokém západě na konci 19. století. Vlastně to samé jako Red Dead Redemption (případně Call of Juarez), což se mi osobně zamlouvá asi nejvíce, jen by to asi nepotěšilo Rockstar tiše připravující pokračování, že by najednou dostal tuhého konkurenta. Nicméně zde je zase riziko přílišné podobnosti krajiny s vyprahlou Afrikou ve Far Cry 2 a cestou do historie by Far Cry trochu fušovalo do řemesla Assassinovi, kterému by toto období za pár let mohlo chybět. Série Far Cry má být spíš o volání dálek, exotice a poznávání neprozkoumaných krajin než o lekci dějepisu jako AC, ne?

V odpovědích figuruje i zasazení do postapokalyptického světa ve stylu Mad Maxe (stál by o to někdo?), případně obdoba Blood Dragon pro Far Cry 3, ačkoli té se zřejmě nedočkáme, protože to už suplovalo prostředí Shangri-La zabudované v původním FC4. Pro které zasazení hry byste hlasovali vy...?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Far Cry 4

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments