If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Češi na Kingdom Come přispěli čtyřmi miliony korun

Slováci desetkrát méně.

V návaznosti na nedávnou celoroční statistiku Kickstarteru, kde domácí RPG bodovalo jako třetí vůbec nejúspěšnější podle počtu přispěvovatelů (kolem 35 tisíc lidí), zveřejnili Warhorse zajímavá čísla.

Češi přispěli na vývoj Kingdom Come Deliverance částkou 107 580 liber, což v přepočtu dělá čtyři miliony českých korun.

Update/Oprava - Warhorse pro EG upřesnili, že do toho započítali jen lidi posílající peníze na hru přes Kickstarter (nejsou v tom zahrnuti pozdější podporovatelé přímo přes web studia). Co to znamená? 1) Každá jedenáctá libra přispěná na hru Kingdom Come pocházela od Čechů. 2) Z celkových 468 tisíc liber poslaných Čechy loni na všechny projekty na Kickstarteru skončila každá čtvrtá libra právě u Kingdom Come.

Oproti tomu Slováci byli z logických důvodů (nižší kupní síla, hra se neodehrává u nich doma, zahraniční studio...) skromnější, poslali desetkrát méně financí než Češi, přesně 10 864 liber, v přepočtu necelých 400 tisíc korun. Přesto Warhorse děkují za podporu všem.

Také v novém vyjádření pro GamingBolt řekli, že ještě nepoužívají nové vývojářské nástroje (SDK) na Xbox One a proto se tedy těší na více výkonu, které jim poskytnou.

Co se týče známé nižší taktovací frekvence na PS4 i X1, Warhorse to ústy mluvčího Jiřího Rýdla nepovažují za nic zásadního: "Díky přímému přístupu k hardwaru dokážeme najít cesty, jak pomalejší procesor kompenzovat."

Cover image for YouTube videoKingdom Come Deliverance - Alpha 0.21 - Medieval Toilet Sim

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Kingdom Come: Deliverance

PS4, Xbox One, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments